Antena Căutare

S-a terminat cu confortul! Urmează weekendul care va afecta milioane de români!

În fiecare an, în duminica din ultimul final de săptămână din luna martie dispar în mod magic 60 de minute din ziua noastră cea mai scumpă de relaxare, timp care ni se dă înapoi în luna noiembrie (atunci când trecem la ora de iarnă și dăm ceasurile înapoi)

În fiecare an, în duminica din ultimul final de săptămână din luna martie dispar în mod magic 60 de minute din ziua noastră cea mai scumpă de relaxare, timp care ni se dă înapoi în luna noiembrie (atunci când trecem la ora de iarnă și dăm ceasurile înapoi).

Ora de vară în 2017 pică în noaptea dinspre 25 spre 26 martie. Din acest motiv, ziua de 26 martie va avea 23 de ore în loc de 24.

Din păcate pentru cei din preajma ecuatorului, unde ziua și noaptea au cam aceeași lungime (de 12 ore), oriunde altundeva pe Pământ, oamenii au parte de mai multe ore de lumină decât de întuneric. Astfel, cu cât trăiești mai aproape de Polul Sud sau de Polul Nord, cu atât este mai lungă perioada de lumină pe parcursul verii. Din acest motiv, când se trece la ora de vară, cei de la ecuator nu au parte de o schimbare semnificativă, de aceea multe dintre aceste țări nu schimbă ora.

De ce dăm ceasul înainte cu o oră? Practica a apărut pentru a ne folosi mai eficient de orele lungi de lumină ale verii. Atunci când se trece la ora de vară, câștigăm o oră în plus de lumină. Lucru care nu cred că deranjează pe nimeni, mai ales pentru că această modificare ne permite să ne bucurăm mai mult de soare, de zilele de plajă sau, de ce nu, de vacanțe ceva mai lungi.

Ideea de a trece la ora de vară, cu scopul de a avea la dispoziție mai multă lumină, a fost concepută prima oară de Benjamin Franklin în timpul unui sejur în Paris, în anul 1784. Însă deși inițiativa acestuia este de lăudat, primul care s-a gândit în mod serios să facă această idee posibilă a fost un constructor londonez pe nume William Willett. Acesta a propus să dăm ceasul înainte cu 20 de minute în fiecare duminică din luna aprilie.

Ora de vară așa cum o cunoaștem astăzi a fost propusă de entomologul din Noua Zeelandă, pe nume George Vernon Hudson, în 1895. Iar 110 țări din întreaga lume se folosesc de mecanismul propus de acesta.

Din Europa, Islanda este singura țară care nu face trecerea la ora de vară, iar Rusia deși a început să aplice acest sistem din 1981, a renunțat după 20 de ani.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima oară în 1932, dar practica a fost suspendată 11 ani mai târziu, în 1943 și a fost reintrodusă în 1979.

Toată lumea apreciază după-amiezile lungi și călduroase și aceiași oameni par să se plângă de scurtarea timpului de lumină odată ce toamna se apropie cu pași repezi. Așa că de ce să nu dăm ceasul înainte cu o oră și să ne bucurăm pe îndelete de soarele și căldura pe care zilele de primăvară și vară ni le oferă?

Sursa: playtech.ro.

Veste CRUNTĂ pentru mulți elevi din România. Din 2018 nu vor mai putea face NICIO MIȘCARE!... Pământul s-a cutremurat într-un mod neobișnuit! Două seisme în câteva ore în România!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x