Antena Căutare

Sărbătoare mare pentru români, în a treia vineri după Paște! Credincioșii au dezlegare la pește, astăzi

Sfântul Sfinţit Mucenic Simeon, ruda Domnului, pomenit în calendarul creştin ortodox la 27 aprilie, a fost fiul lui Cleopa, fratele mai mic al Sfântului şi Dreptului Iosif, şi al Mariei lui Cleopa.

A fost episcop în Ierusalim, ales de Sfinţii Apostoli după uciderea Sfântului Apostol Iacov în anul 62, a cărui moarte a fost urmată în anul 70 de căderea Ierusalimului, cucerit de armatele romane.

Templul din Ierusalim a ars atunci până la temelie după cuvântul Mântuitorului Hristos: "Vedeţi toate acestea? Adevărat grăiesc vouă: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească" (Matei 24, 2).

Sfântul Simeon a suferit moarte martirică, în timpul domniei împăratului Traian (98-117), la vârsta de peste o sută de ani, pentru două motive: întâi, fiindcă era de neam împărătesc, din casa regelui David, iar al doilea pentru că era creştin. Căci în timpul ocupaţiei romane nu se dorea nici dăinuirea seminţiei lui David, nici a celor care credeau în Hristos (sursa: vol. "Vieţile Sfinţilor") .

METEO în următoarele două săptămâni!Vremea O IA RAZNA ȘI devine INSTABILĂ, Urmează PLOI TORENȚIALE și o lună MAi rece... Mamele care se întorc din concediul pentru creșterea copilului pot avea probleme serioase. Angajatorul ar putea să le co...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x