Antena Căutare

Școala noastră-i o... SIMULARE! Perlele elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2017: ”Tipul de rimă este banal, în sensul că amândouă versurile se termină la fel”

Peste 450.000 de elevii ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au început, luni, simularea Evaluării Naţionale, respectiv a Bacalaureatului, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Peste 450.000 de elevii ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au început, luni, simularea Evaluării Naţionale, respectiv a Bacalaureatului, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Pe 16 martie, elevii claselor a VIII-a vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională la matematică, urmând ca rezultatele să fie afişate în data de 31 martie. Ca şi în anii trecuţi, notele obţinute nu le vor influența rezultatul la examenul din luna iunie.

La limba și literatura română, elevii claselor a VIII-a au primit la primul subiect o poezie de Ion Pillat, iar la al doilea subiect au de narat o întâmplare petrecută în timpul unui joc de șah.

Iată câteva dintre perlele găsite de profesori în lucrările corectate:

„Autorul nu a găsit, cred eu, o rimă pe care să o pună cruciş în poezie”.

„Una din trăsăturile genului liric este visătoarea”

„Tipul de rimă este banal, în sensul că amândouă versurile se termină la fel”

„Rolul cratimei este să încalece două cuvinte”.

„Pot să scriu multe propoziţii cu „dacă”, dar nu ştiu de care sunt. E un cuvânt frumos şi interesant şi promit că o să insist pe el.”

Ileana Ciuculete nu a fost ucisă de HEPATITA C. Artista a murit din cauza unui CANCER extins, în stadiu terminal... S-au duşmănit, dar acum sunt uniţi de aceeaşi suferinţă! Băieţii Ilenei Ciuculete şi soţul ei, sub acelaşi acoperiş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x