Antena Căutare

Carnea de pui se scumpeste cu 20%

Carnea de pui scumpeste lista de cumparaturi a romanilor. De la inceputul anului, pretul a crescut cu peste 20% la raft, ir patronatele anunta noi majorari. Pana la sfarsitul anului, vom da pe carnea de pasare inca 20 de procente in plus.

Daca in luna ianuarie cu 20 de lei cumparam aproape 2 kilograme si jumatate de carne de pui, astazi, cu aceiasi bani, nu putem cumpara nici 2 kilograme de carne. Mai exact, carnea de pui s-a scumpit de la inceputul anului cu 23 de procente, iar preturile vor continua sa creasca. Producatorii se plang ca furajele s-au scumpit cu 35% in ultimele doua luni. In plus, gazele naturale costa cu 10% mai mult de la jumatatea lui septembrie.

"Aceste cresteri din amonte ar trebui sa duca la o crestere de minim 20% la poarta fermei. Este prima data de cand puiul solicita o crestere de pret pentru ca ca efectiv nu mai rezista", a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van.

In prezent, fiecare roman consuma pe luna putin peste 4 kilograme de carne si produse din carne, la aproape jumatate fata de un european. In ultimii patru ani, romanii s-au orientat catre legume si cumpara pe luna aproximativ 8 kilograme, cu jumatate de kilogram mai mult fata de 2008.

SPECIAL! Arhiepiscopia Timisoarei, conectata la robinetul UE: afaceri ilegale, delapidari de fonduri, amenintari... Hartia igienica si sapunul, produse de lux in scolile din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x