Antena Căutare

Se scumpeste berea!!!

Amatorilor de bere li se pregateste ceva. A, nu va ganditi la o halba plina, ci la o halba mai scumpa. De luna viitoare berea se scumpeste. Litrul va costa cu 2 la suta mai mult.

"Cresterea accizei la bere, fie doar si cu 10%, este o masura care nu isi va atinge scopul. Impactul sau va fi unul negativ la nivelul veniturilor colectate la bugetul de stat, acestea scazand ca urmare a contractiei pietei cauzata chiar de aceasta crestere de acciza. Mai mult, privind lucrurile in ansamblu, efectele negative vor fi fara indoiala resimtite si de principalul nostru furnizor de materii prime, sectorul agricol", a declarat, intr-un comunicat, Constantin Bratu, directorul general al asociatiei Berarii Romaniei.

Cu alte cuvinte, pe langa evidentele neplaceri cauzate populatiei, o populatie pasionata de licoarea magica, si bugetul de stat va avea de suferit. Tinand cont ca taxele colectate de stat reprezinta 45% din pretul unei beri, este de asteptat ca, de la 1 aprilie, sa scada cererea. Mai putine beri cumparate, mai putine taxe colectate. Asta in cazul in care romanii nu vor renunta la alte bunuri sau alimente pentru a se bucura de o bere rece.

"Este regretabil faptul ca a fi bun platnic te pune in situatia de a te afla permanent pe lista celor vizati de cresteri fiscale. Credem cu tarie ca masurile fiscale trebuie sa se concentreze pe o stimulare a sectoarelor care au un rol de a genera valoare adaugata in economie – asa cum este cazul sectorului berii – pentru a duce la cresterea constanta a veniturilor la buget. Tocmai de aceea este nevoie de o abordare corecta din partea Guvernului, astfel incat berea sa nu fie discriminata fata de alte categorii de bauturi", a mai adaugat Constantin Bratu.


Potrivit unui studiu realizat tot de asociatia Berarii Romaniei, peste 60% dintre romani prefera berea ca bautura alcoolica. In urma acestuia s-a descoperit faptul ca oltenii sunt cei mai mari bautori de bere, 78% dintre acestia mentionand ca o consuma frecvent. Pe locul doi se afla muntenii, cu 60.3%, urmati de bucuresteni, 58%, si dobrogeni, cu 56,5%.

Vezi si... Tot mai multi romani aleg sa-si prepare singuri berea

500 de fermieri mici au pus bazele cooperativei "Tarnava Mare"... Grupa pregatitoare, la gradinita sau la scoala? Parintii au de ales pana pe 31 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x