Antena Căutare

Semnal de alarmă înainte de sărbători! Aşa zisele produse tradiţionale sunt făcute în fabrici sau chiar sunt cumpărate direct din magazin și vândute la tarabă

Masa tradiţională de Crăciun e de multe ori o păcăleală! O spun chiar patronatele din industria alimentară, care avertizează: în târgurile de sezon, există comercianţi care vând la suprapreţ mezeluri cumpărate din supermarket, deşi spun că le-au făcut chiar ei.

Semnal de alarmă înainte de sărbători! Aşa zisele produse tradiţionale sunt făcute în fabrici sau chiar sunt cumpărate direct din magazin și vândute la tarabă Galerie
Aşa zisele produse tradiţionale sunt făcute în fabrici și nu respectă standardele

Înainte de Crăciun, înfloresc tarabele cu mezeluri şi brânzeturi făcute, chipurile, de mici producători. Şi vândute cu preţuri mult peste cel al pieţei. La o privire mai atentă, cantitatea ne dă de bănuit.

Produsele presupus tradiţionale vândute în cantităţi mari în târguri au atras atenţia patronatelor din industria alimentară. Legal, atestatul de producător local sau de fabricant de produse tradiţionale vine cu nişte obligaţii. Materia primă trebuie să fie locală, iar producţia să se facă fără utilaje industriale. Cantitata produsă nu poate depăşi 450 de kilograme pe un lot.

Un produs tradiţional trebuie însoţit neapărat de o etichetă cu detalii despre ferma la care a fost fabricat. De asemenea, trebuie menţionate ingredientele folosite. Sunt informaţii care pot ajuta un client să deosebească un vânzător cinstit de un intermediar care a cumpărat marfa de la magazin.

Comercianţii le vând, ei spun că sunt produse tradiţionale, oamenii de bună credinţă cred lucrul acesta şi de multe ori se înşeală.

Am sesizat cele descoperite şi la Ministerul Agriculturii. Reprezentanţii instituţiei au dat asigurări că fac controale periodic în târgurile tradiţionale.

Pedepse maxime de 15 ani închisoare pentru cei doi pompieri din dosarul Colectiv. Aceștia știau că localul nu deține avi... Câte zile libere vor avea românii de Crăciun și Revelion! Guvernul ar putea să le mărească minivacanța de Sărbători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x