Antena Căutare

Sotii Ceausescu, reinhumati in secret intr-un alt mormant

Ramasitele fostului dictator Nicolae Ceausescu si ale sotiei sale au fost ingropate in secret la Cimitirul Ghencea din Capitala. Publicatia sustine ca familia fostului dictator a ales un alt mormant, in care osemintele celor doi au fost depuse impreuna.

Noul loc de veci este imbracat in granit si o firma de paza a vegheat pentru a opri accesul presei.

In urma cu 20 de ani, la aproape o saptamana de la executie, sotii Ceausescu au fost transportati sub paza militara in Capitala si ingropati in cimitirul Ghencea. Separat, pentru ca nu existau parcele disponibile. Totul s-a facut in mare taina, de teama ca populatia sa nu profaneze mormintele.

In iulie 2010, trupurile aflate in mormintele de la cimitirul Ghencea Civil au fost deshumate, la cererea lui Valentin Ceausescu si a lui Mircea Oprean, sotul lui Zoia Ceausescu. Hainele aveau urme de gloante iar sotii erau imbracati la fel ca-n ziua executiei.

Ani la rand, s-a zvonit ca sotii dictatori nu se odihnesc acolo. Unii erau convinsi chiar ca sotii Ceausescu inca traiesc, intr-o tara exotica. Verdictul a fost dat de medicii legisti, pe baza probelor ADN prelevate in urma cu cateva luni.

Aeroportul Baneasa, rezervat VIP-urilor, Otopeniul se extinde... Sprijinim Guvernul (american)! Discretie garantata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x