Antena Căutare

SPECIAL: Marimea chiar conteaza! Tragem la magazine, ca ursul la miere

Marimea chiar conteaza! In special, atunci cand vorbim despre marimea cosului pe care il folosim la cumparaturi. Specialistii in marketing recunosc deschis ca folosesc de ani intregi strategia cosului cat mai mare, care sa ne determine sa luam cate ceva de pe rafturi, chiar daca nu avem nevoie. Exista, insa si cumparatori care rezista asaltului: cei care pleaca la supermarket ca la razboi. Se inarmeaza cu o lista foarte clara si refuza sa arunce macar o privire la raioanele unde chiar n-au ce cauta

Supermarket. Locul in care intram de cel putin o data pe saptamana. Avem sau nu nevoie de ceva, ne-am facut un obicei din a lua cosul si, nu de putine ori, caruciorul. De aici incepe plimbarea. Pas cu pas, raft cu raft. Si atat ii trebuie unui obiect: sa para catusi de putin util ca imediat isi face loc in cosul de cumparaturi! Asta daca nu cumva esti tipul de cumparator cerebral.

Nu toti gandesc responsabil. Mai ales, cei care considera ca nicio reducere nu trebuie trecuta cu vederea. Asadar, e reducere la conserve? Cum sa o rateze? Cum sa nu-si puna cateva in cos, chiar daca nu le este foarte clar cand si daca le vor folosi. Deci iata cat de bun e un cos mare. Asta daca nu cumva vorbim despre genul de cumparator care are taria de caracter sa nu iasa din litera listei facute de acasa. “In general, ce am pe lista. Ori primesc lista de la sotie ori ma duc pentru anumite produse. Inainte sa fie copii alegeam un cos de mana, acum aleg un cos mare”, spune un barbat.

Totusi, majoritatea celor care intra in supermarketuri sau in hipermarketuri nu se poate abtine sa nu treaca pe la toate raioanele din magazin. Cine stie ce au uitat sa treaca pe lista si isi aduc aminte deodata ca le trebuie?! Deci isi iau, preventiv, un cos mare. Cu cat mai frumos si mai silentios, cu atat mai bine.

Interesant este un lucru: la nivel declarativ, toti cumparatorii sustin ca nu se abat de la lista. Dar, daca sunt luati cu duhul blandetii, admit ca mai calca si stramb. “Acum depinde de bugetul pe care-l avem. In mare parte cumparam mai des si intr-un cos de mana. Nu cumparam foarte multe alimente ca se strica, nu le mancam. De multe ori da, mai vedem ceva ce ne place, nu ne incadram tot timpul doar in lista”, sustin cumparatorii.

Si acum, un moment de sinceritate. Ganditi-va ce ati cumparat ultima data cand ati intrat in supermarket. Si mai ales, pe unde ati ascuns lucrurile pe care cu multa mandrie le-ati trecut de casa de marcat. Iar daca toate v-au fost utile, cumparaturi cu spor si data viitoare. Doar societatea de consum se bazeaza pe ajutorul fiecaruia dintre noi.

OBSERVATOR SPECIAL: Otrava curata. In Vaslui, 10.000 de fantani au apa infestata cu nitrati... Razie in barurile din Piatra Neamt: Zeci de pacanele fara licenta au fost confiscate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x