Antena Căutare

Studiu: Un roman din zece sufera de o boala cronica la plamani

Orasul ne imbolnaveste incet, dar sigur. Un roman din zece sufera de o boala cronica la plamani putin cunoscuta, dar grava. Motivele le gasim, la propriu, pe toate drumurile. Fumul de tigara, poluarea si praful ne fac vulnerabili in fata bolii. Una care, odata capatata, nu mai are vindecare.

Praful si poluarea sunt dusmanii din umbra ai locuitorilor oraselor, sunt de parere specialistii. Tot ei spun ca aceasta situatie poate duce la imbolnavirea a peste 50% dintre romanii de peste 40 de ani, cu o boala numita "bronsita cronica".

Cum se manifesta? Tuse, expectoratie, gafaiala, sufocare. In fiecare zi, in Capitala, specialistii masoara nivelul prafului din atmosfera. Normele europene spun ca nu trebuie sa depaseasca 40 de micrograme pe metrul cub, nivelul din Bucuresti fiind aproape la limita. Aproape trei sferturi din impuritatile din aer provin, insa, din traficul rutier. La toate acestea se mai adauga si fumatul, care contribuie la aparitia bolii.

Foto: clevelandclinicmeded.com

Reguli noi la RCA! Afla ce presupun si care sunt avantajele!... Scandal cu bate, sabii si pistoale intre membrii unei familii de rromi din Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x