Antena Căutare

Suma de bani pe care un român o poate scoate de la bancomat într-o singură zi. Limita pe care o impune fiecare bancă

Când vine vorba de retragerea de numerar de la bancomat, românii trebuie să știe că există anumite limite stabilite de fiecare bancă în parte.

Suma de bani pe care un român o poate scoate de la bancomat într-o singură zi. Limita pe care o impune fiecare bancă Galerie
Suma de bani pe care un român o poate scoate de la bancomat într-o singură zi. Limita pe care o impune fiecare bancă | Shutterstock

Fiecare instituție financiară stabilește un plafon maxim pentru sumele care pot fi scoase într-o singură zi. Acest detaliu este esențial pentru planificarea corectă a cheltuielilor, dar și pentru evitarea neplăcerilor.

Dacă un client al băncii necesită o sumă care depășește acest plafon, el va trebui să aștepte până a doua zi.

Citește și: Încep lucrările la o nouă magistrală de metrou. Care este noua rută și de când se va putea circula pe aceasta

Câți bani poți scoate de la bancomat într-o singură zi

Când vine vorba de scos bani de la bancomat, trebuie să știi că fiecare bancă are o limită de retragere, iar aceasta variază între 3.000 de lei și 5.000 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

În cazul tuturor băncilor din România, dar și al celor din afara țării această limită poate fi extinsă de către posesorul cardului.

De exemplu, în cazul Băncii Transilvania (BT), clientul poate retrage maximum 5.000 de lei, conform contractului inițial. Totuși, acesta poate să depună o cerere de extindere, iar potrivit acesteia clientul poate retrage 9.000 de lei.

În cazul băncilor BCR și BRD, suma limită de retragere variază între 2.000 și 10.000 de lei.

Raiffeisen Bank este banca cu cea mai mică sumă pe zi, comparativ cu restul băncilor din România. Acolo limita maximă este de 3.000 de lei pe zi, indiferent de ce tip de card vorbim. Totuși, pentru cardurile de tip Gold sau World Mastercard, limitele de retragere sunt mai mari.

Pentru cardurile Raiffeisen Bank Gold limita de extragere este de 5.000 de lei, iar pentru Raiffeisen Bank World Mastercard, utilizatorii pot retrage numerar de la ATM o sumă de maximum 10.000 de lei pe zi, potrivit sursei citate mai sus.

Utilizatorii ING au posibilitatea de a retrage de pe card într-o singură zi o sumă de până la 15.000 de lei, deținând recordul pentru cea mai mare limită de extragere, potrivit dailybussines.ro, citat de Antena 3 CNN.

Scopul acestor limitări este siguranța tranzacțiilor cu cardul, potrivit declarațiilor oferite de directorii de bănci, citate de Antena 3 CNN.

Cantitățile pot fi modificate în fiecare zi, de clientul băncii, dacă acesta dispune de sumele necesare. Acest lucru se poate face în conformitate cu politicile băncii.

Citește și: Gara de Nord rămâne fără McDonald's. ANPC a închis celebrul fast-food și a lăsat un bilet pe ușa restarantului. Ce scrie

Ce condamnare a primit Ana Morodan pentru accidentul din martie. Contesa Digitală a săvârșit mai multe infracțiuni în tr... Mama tinerei ucise în Mangalia dezvăluie că Loredana ar fi avut relații cu patronul restaurantului. Ce detalii au ieșit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x