Antena Căutare

Te poți infecta cu noul coronavirus de la nisipul de pe plajă sau din apa mării? Ce spun cercetătorii

Consiliul Național de Cercetare din Spania a analizat care sunt șansele să te infectezi cu noul coronavirus din nisipiul de pe plajă sau din apa mării.

Te poți infecta cu noul coronavirus de la nisipul de pe plajă sau din apa mării? Ce spun cercetătorii Galerie
Te poți infecta cu noul coronavirus de la nisipul de pe plajă sau din apa mării? Ce spun cercetătorii | profimediaimages.ro

Potrivit raportului Consiliului, noul coronavirus, la fel ca și alte virusuri, ar fi „diluat” în apa mării. În plus, sarea din apă ar diminua, de asemenea, gradul de virulență al SARS-CoV-2.

Totuși, ar exista riscul de transmitere a noului coronavirus, în cazul în care sunt „aglomerări de oameni” în apă, între aceștia numărându-se și purtători, care ar putea strănuta sau tuși.

În ceea ce privește nisipul, riscul de infectare cu noul coronavirus ar fi minim, datorită combinației dintre apa sărată, razele ultraviolete și temperaturile ridicate.

Te poți infecta cu noul coronavirus de la nisipul de pe plajă sau din apa mării? Ce spun cercetătorii

Te poți infecta cu noul coronavirus de la nisipul de pe plajă sau din apa mării? Ce spun cercetătorii

profimediaimages.ro

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, a explicat dacă te poți infecta cu noul coronavirus, în piscină. Citește explicația lui, aici!

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de COVID-19 în România, precum și numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, aici!

Un tratament pentru pacienții cu COVID-19, rezultate spectaculoase, în România! Medicul Virgil Musta: „Nu au mai ajuns l... În ce condiții vor putea să meargă la munte sau la mare. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Ieșirea din localita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x