Antena Căutare

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a explicat ce se va întâmpla cu noul coronavirus la vară. Specialistul a precizat cum va reacționa COVID-19 la căldură.

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”
Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!” | profimediaimages.ro

Epidemiologul a atras atenția că noul coronavirus nu moare la temperaturi înalte, ci doar se inactivează, își reduce transmisibilitatea. „Am câștigat timp ca să acționăm și să ne pregătim”, a spus expertul, profesor la UMF Timișoara.

El a precizat că a revăzut materiale documentare susținute de cercetători de marcă, potrivit cărora la 4 grade, virusul are comportamentul „cel mai vioi”, adică transmisibilitatea sa e cea mai bună.

Ce se întâmplă cu noul coronavirus vara, la căldură mare

Alte studii spun că temperatura aceasta merge până la 10 grade, dar la 37 de grade, virusul practic se inactivează în mediu extern - nu în cel intern, în organism - în decurs de două zile, iar aici intervin nu numai temperatura, ci și umiditatea și radiațiile ultraviolete. La 70 de grade, virusul e inactivat în decurs de cinci minute.

Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță, pentru întreaga țară! „NU cumpărați acest medicament de pe internet!”

„În ultimele trei zile, au apărut 11 studii și acestea sunt susținute de colective de cercetători, dintre care unele să zicem că infirmă ceea ce am spus eu și ceea ce au spus alte studii, care, cu niște diferențe de valori de temperatură, susțin această idee, a reducerii transmisibilității pe perioada de vară. Deci, nu a dispariției virusului - că și asta este foarte important de înțeles: nu înseamnă că pe perioada de vară virusul dispare datorită creșterii temperaturii. El își scade transmisibilitatea”, a punctat la Digi24 profesorul Emilian Popovici.

„Să ne gândim la un exemplu: ce temperatură atinge volanul unei mașini - un obiect în general contaminat, că n-avem ce face - când bate soarele în parbriz. Nu putem să punem mâinile pe volanul ăla! Deci, în mod clar că nici virusul acolo nu se simte foarte confortabil. Pe perioada sezonului cald, în cazul în care vom avea temperaturi constant crescute, de 37 de grade plus, vom asista la o scădere a transmisibilității”, spune profesorul Popovici.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de COVID-19 în România și al cazurilor de coronavirus, aici!

Cutremur după cutremur, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în România! Ce magnitudini au avut seismele și unde s-au si... Tragedie imensă, la Iași! Zece oameni au murit, după ce au băut spirt contrafăcut! Nu au mai avut nicio șansă de salvare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x