Antena Căutare

Răsturnare de situație în cazul lui Ducu Darie! Teatrul Bulandra: ”Nu s-a pus niciodată problema unui transplant!”

Regizorul Alexandru Darie, cunoscut de prieteni drept Ducu Darie, s-a stins din viață, miercuri, la Institutul Clinic Fundeni, în urma unei ciroze hepatice, însă nu se afla pe lista de așteptare pentru un transplant. 

Regizorul Alexandru Darie, cunoscut de prieteni drept Ducu Darie, s-a stins din viață, miercuri, la Institutul Clinic Fundeni, în urma unei ciroze hepatice, însă nu se afla pe lista de așteptare pentru un transplant.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanți ai Teatrului Bulandra, Ducu Darie a murit la Institul Clinic Fundeni, însă în ultimele două luni starea lui de sănătate nu s-a degradat atât de tare încât să fie pe lista de așteptare pentru transplant.

Regizorul Alexandru Darie, cunoscut de prieteni drept Ducu Darie, s-a stins din viață miercuri, la Institutul Clinic Fundeni, după ce ani de zile s-a luptat cu o ciroză hepatică. Deși s-a scris că acesta aștepta un transplant.

Citește și: A murit Ducu Darie. Fiul regretatului actor Iurie Darie avea ciroză și aștepta un transplant

"A încetat din viaţă, miercuri, la ora 2.00 PM, după o scurtă şi fulgerătoare suferinţă regizorul Alexandru Darie, omul care timp de 17 ani a condus Teatrul Bulandra. Parcursul lui creator se identifică în ultimii 27 de ani cu Teatrul Bulandra, care a reprezentat viaţa lui artistică.

Diagnosticat în anul 2016, de conf. dr. Tudor Nicolae, cu ciroză hepatică în stadiu incipient, a continuat să lucreze şi să trăiască în condiţii de absolută normalitate şi a reuşit să finalizeze supraproducţia Coriolanus.

Răsturnare de situație în cazul lui Ducu Darie! Teatrul Bulandra: ”Nu s-a pus niciodată problema unui transplant!”

Îngrijit de medici de la spitalele Elias şi Ponderas, supravegheat de doamna doctor Dana Safta, cea pe care o numea îngerul lui păzitor, s-a aflat sub tratament în ultimii doi ani iar afecţiunea hepatică s-a menţinut în parametrii iniţiali, fără modificări evolutive, neprezentând vreo complicaţie, fără probleme portale, esofagiene şi fără episoade hemoragice. Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic şi nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant.

Citește și: Cei care l-au cunoscut pe regizorul Ducu Darie, invitaţi să scrie pe blogul bulandra.info

În ultima perioadă a fost tratat de doamna doctor Mariana Mihăilă, unul dintre cei mai buni specialişti în boli de ficat de la Spitalul Clinic Fundeni din Bucureşti. La începutul lunii septembrie a prezentat afecţiuni respiratorii care s-au complicat şi au necesitat ventilare mecanică. Ulterior au apărut şi alte complicaţii, pe fondul unei depresii imunitare şi a instalării sindromului de coagulare intra vasculară diseminată. S-a aflat sub îngrijirea secţiei de terapie intensivă condusă de doamna profesor doctor Dana Tomescu, unde s-a considerat norocos că ajuns şi unde a afirmat că nu credea să fie atât de bine. Şi într-adevăr acolo, doamna profesor, echipa de medici, asistente, infirmiere au făcut totul pentru el, la nivelul oricărui alt centru medical din lume, atât pentru menţinerea vieţii cât şi în ultimele clipe, pentru liniştea şi respectul acordat unui suflet care pleacă într-o altă Lume. Le suntem profund recunoscători tuturor pentru că i-au confirmat credinţa că totul în viaţă este despre Oameni şi Umanitatea lor!”, a fost mesajul făcut public de Teatrul Bulandra, potrivit Adevărul.

Cine a fost Alexandru Darie

Ducu Darie, aşa cum îi spuneau prietenii, a fost un regizor premiat în ţară, invitat să monteze pe cele mai mari scene de teatru ale lumii, din Italia, Belgia, Marea Britanie, până în Japonia, prieten al marelui Georgio Strehler, profesor pentru generaţii de tineri regizori, mare iubitor de Shakespeare (unele dintre cele mai spectaculoase producţii ale sale sunt la "Bulandra") şi-a dedicat viaţa teatrului.

Alexandru Darie, născut la 15 iunie 1959, într-o familie de artişti: Iurie Darie şi Consuela Roşu. A absolvit Academia de Teatru şi Film - Facultatea de Regie de Teatru, Film şi Televiziune, în 1983. Din 2006 şi până în prezent este director al Teatrului Bulandra din Bucureşti. Între 2006 şi 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, potrivit www.bulandra.ro.

În 1984 a debutat ca asistent de regie la Teatrul de Stat din Oradea.

Între 1987 şi 1990 a fost asistent regizor artistic la Teatrul de Comedie din Bucureşti, iar din 1990 până în 1992 - regizor artistic la acelaşi teatru. Din 1992 până în 2002 a fost regizor artistic la Teatrul Bulandra din Bucureşti.

A fost recompensat pentru merite artistice deosebite Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

Cinci probe la Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a. Examen scris la o limbă straină, printre ele... Mario Iorgulescu, implicat și în alte accidente înainte de cel în care a pierit Dani Vicol! Tânărul a făcut praf mașini ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x