Antena Căutare

Toaleta de la o școală din Viişoara, pericol pentru elevi. Părinții sunt revoltați, dar primarul e liniștit: ”Sunt o turmă, ce poți să faci mai mult?”

Situație revoltătoare la şcoala de la Viişoara, unde apa, care curge cu porţia şi vine murdară, nici măcar nu se scurge în canalizare. Ţevile sunt sparte, iar vasele de toaletă sunt pline de rugină. Clădirea nu are geamuri, iar uşile sunt şubrede şi stau să cadă.

Aşa arată toaleta băieţilor de aici de la şcoala din Viişoara. Puteţi vedea mizeria care este pe jos. Mai mult decât atât, nici apă nu curge la chiuvetă şi nici la toalete.

Singurul care reuşeşte să dea drumul la robinet este administratorul şcolii.

”Are dop. Deci are dop, că avem pietriş. Apa vine din rețeaua publică și vine murdară, uneor mai și miroase de numa'-numa'.”, declară administratorul.

Directoarea nu a vrut să comenteze situaţia, dar l-a chemat în schimb pe primarul comunei ca să lămurească lucurile. După ce a intrat pentru prima dată la toalete, bărbatul le consideră decente.

”E dat cu detergent, e dat cu clor, că miroase, înţeapă la nas. Că e toaletă, copiii vin şi îşi fac necesităţile şi nevoile cum şi le fac. Ce poţi să faci la o turmă, la o entitate, ce poţi să le faci? Ei se duc, vin.”, declară primarul comunei Viișoara, Dinu Moroșanu.

Părinţii însă au altă părere. Ei sunt scandalizaţi de condiţiile groaznice: ”E un focar de infecție.”, strigă ei.

Paradoxal, într-o comună apropiată, la Păltiniş, la doar opt kilometri distanţă de şcoala de la Viişioara, în 2009 a fost construită o clădire nouă, care trebuia să funcţioneze ca şcoală şi grădiniţă. Dar stă degeaba.

Sunt trei săli de clasă, în interior sunt toalete, este centrală termică pe lemne dar nu a fost folosită nici măcar o zi ca şcoală. De atunci, stă închisă.

Directorul DSP Botoşani nu ştia de situaţia de la Viişoara, aşa că abia azi va trimite acolo o echipă de control.

O clipă de neatenție l-a costat viața. Un angajat al Sălii Sporturilor din Arad a murit după ce a alunecat într-un burla... Autoizolarea, test fizic și psihic pentru Valentin Stan: ”E foarte greu!” Cum își planifică perioada de recuperare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x