Antena Căutare

Trenurile romanesti de epoca, vandute la fier vechi

Singura solutie pe care statul a gasit-o pentru vagoanele din perioada interbelica, unice in Europa, a fost sa le vanda la Remat pe o suma cat o masina mai rasarita. Trenul Bucuresti cu vagoane construite in anii '30 a fost facut bucati, iar ramasitele mai pot fi vazute inca de curiosi in Gara Obor. Sau de hotii de fier vechi.

Asa a fost dezmembrat vestitul Tren Bucuresti. 3 din cele 5 vagoane au fost deja distruse. Muncitorii au taiat fara mila, iar bucatile imense de metal au ajuns la un Remat din Slatina. Trenul Bucuresti a circulat in Romania in perioada interbelica si avea in componenta vagoane fabricate in Italia si Germania.

Potentialul turistic al trenului nu a contat pentru Societatea Feroviara de Tursim care a vandut vagoanele pentru o suma infima: 43.000 de euro. Acum, in locul trenului Bucuresti, in gara Obor a ramas un maldar de gunoi. Cativa oameni au incearcat sa adune si ultimele bucatele de fier pentru a le vinde.

Daca pentru vanzatorii de fier vechi vagoanele au fost mana cereasca pentru pasionatii de trenuri, decizia reprezinta un adevarat macel.

Din pacate, tot la un centru de fier vechi a ajuns si trenul Sanitar. Automotorul a fost vandut la Remat pentru o suma ce depaseste cu putin 100 de mii de euro. O varianta mult mai potrivita pentru aceste trenuri ar fi fost expunerea in muzee.

Foto: panoramio.com

Culturile de vita de vie, compromise din cauza zapezilor si a gerului... Arges: Peste 100 de pacienti ai Spitalului de Psihiatrie, evacuati dupa izbucnirea unui incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x