Antena Căutare

TVA va fi REDUSA cu 9% la paine in septembrie

Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la paine de la 1 septembrie, iar impactul negativ al acestei masuri, estimat la un total de 300 milioane lei, va fi compensat prin cresterea accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux, precum masini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, aur.

Alte bunuri de lux pentru care vor fi aplicate accize sunt iahturi, ceasuri de lux si anumite tipuri de armament. Ministrul Finantelor a anuntat ca acciza la alcool va creste de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru, in timp ce pentru bunuri de lux vor fi introduse accize, informeaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca expertii FMI sunt in continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei masuri in ceea ce priveste scaderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scaderea TVA.

Foto: Intact Images

COZI DE KILOMETRI pe A2, in zona de taxare Fetesti! AICI ruta alternativa... UPDATE! Un elicopter s-a PRABUSIT in Mures. Cinci persoane au murit! SORIN TERBEA, fostul sponsor de la Tg. Mures, a dec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x