Antena Căutare

Un exemplu de voință! Un copil paralizat merge zi de zi la școală, deși e în scaunt cu rotile

La 60 de kilometri de Craiova, în satul Comanicea, comuna Secu, un copil de nouă anișori a devenit un exemplu de voință pentru cei din jur.

La 60 de kilometri de Craiova, în satul Comanicea, comuna Secu, un copil de nouă anișori a devenit un exemplu de voință pentru cei din jur.

O fetiță din Buzău își vinde desenele pentru a-și cumpăra o pereche de ghete! Patru frați adorm flămânzi, într-o cameră sărăcăcioasă, tencuită cu lut și tapetată cu hârtie

Până la patru anișori, Dragoș a avut o viață normală, dar după un control de rutină la pediatru, medicii i-au pus un diagnostic crunt: hidrocefalie şi tumoră malignă la creierul mic. Operaţii, tratament citostatic, mii de şedinţe de recuperare, sute de internări în spitale, alte sute de drumuri la clinici din ţară.

După o intervenție pe creier, Dragă nu a mai vorbit un an, nu s-a putut mișca deloc, fiind paralizat. Între timp, starea lui s-a ameliorat. La scurt timp, boala i-a recidivat, a urmat o nouă serie de citostatice. Cu mari eforturi, părinţii au reuşit să-l ducă pe Dragoş la o clinică din străinătate, unde a urmat tratamentul recomandat. La cinci ani a început să rostească iar cuvinte, să stea în şezut, scrie Gazeta de Sud.

În prezent, se deplasează cu greu cu un scaun cu rotile, unul cu care mama lui, Aniana Condescu, se chinuie să îl ducă la şcoală, să îl plimbe.

Este elev în clasa a II-a, iar la școală îi place enorm de mult. Nu poate scrie însă singur, ci doar ajutat de învăţătoare sau de mamă. Drumul de acasă la școală durează jumătate de oră, iar mama stă pe hol și așteaptă să termine cursurile.

Sursă foto: Gazeta de Sud

Mare atenţie! Toţi românii care stau la bloc trebuie să ştie. E obligatoriu pentru cei stau la bloc. Amenzi uriașe: de l... OMG! Tu poți face asta? Cum arată o zi întreagă fară telefonul mobil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x