Antena Căutare

Un roman a devenit cel mai tanar episcop catolic din lume

Preasfintia Sa Claudiu Lucian Pop, Episcop ales al Curiei Arhiepiscopale Majore a Bisericii Romane Unita cu Roma Greco-Catolica a devenit joi, la varsta de 39 de ani, cel mai tanar episcop catolic din lume.



"Episcopul Claudiu Lucian Pop a fost ales de catre Sinodul Bisericii Greco-Catolice din Romania, fiind proclamat de catre Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea si de catre Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice Preafericitul Lucian Muresan, ca Episcop titular de Mariamme, pe data de 21 noiembrie 2011", a anuntat preotul Adin Pop, de la Biroul de presa al Mitropoliei Blaj.

Parintele Claudiu Lucian Pop s-a nascut la 22 iulie 1972, in localitatea Piscolt din judetul Satu-Mare.

"In formarea sa religioasa si umana, a contribuit, alaturi de parinti, bunicul matern, preotul greco-catolic Victor Vancu, in clandestinitate. Ulterior, prin bunavointa si increderea Preasfintitului Vasile Hossu, episcop de Oradea-Mare, in anul 1991 a obtinut o bursa de studii la Roma, din dorinta de a explora orizontul spiritului uman, fiind hirotonisit preot la 23 iulie 1995", a mai anuntat Mitropolia Blaj.

Sursa: Jurnalul

VIDEO! O femeie a murit si alta a fost grav ranita pe Soseaua de Centura a Capitalei... Mita: Fostul lider CNSLR Fratia, Marius Petcu, condamnat la 7 ani de inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x