Antena Căutare

UPDATE: Asistenta de la Giulesti, urmarita penal pentru ucidere din culpa, a fost retinuta

UPDATE 18.40: Asitenta de la Maternitatea Giulesti a fost retinuta de procurori pentru 24 de ore. Oamenii legii vor cere maine mandat de arestare preventiv, pe 29 de zile, pe numele acesteia. Potrivit Parchetului, Florentina Carstea a fost dusa in arestul Directiei Urmariri Penale.

Procurorul sef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giulesti, a anuntat, luni, inceperea urmaririi penale impotriva asistentei medicale care era de serviciu in momentul izbucnirii tragicului incendiu, in urma careuia cinci bebelusi si-au pierdut viata, fiind arsi de vii. Potrivit anchetatorilor, Florentina Carstea a lipsit 12 minute din salonul respectiv, perioada in care a izbucnit incendiul in Sectia TI unde se aflau bebelusii prematuri. Ea risca intre 7 si 12 ani de inchisoare.

"Asistenta medicala a lipsit intre 18:24 si 18:36. La ora 18:36 un alt cadru medical ce a observat incendiul a anuntat serviciul unic de urgenta", a spus Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Potrivit procurorului sef, asistenta avea obligatia de a supraveghea acea Sectie de Terapie Intensiva prematuri, in cele 12 minute cat se presupune ca a lipsit, fiind plecata prin alte saloane.

Asistentei medicala i s-au adus la cunostinta, luni, invinuirile de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa.

Potrivit procurorilor, in urma audierilor si a realizarii altor proceduri, exista posibiltatea extinderii urmaririi penale asupra altor persoane fizice si juridice.

VIDEO! Si-au maltratat vecina si i-au dat foc... VIDEO! DN1: Accident grav, cu patru morti si patru raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x