Antena Căutare

UPDATE: Copilul căzut în fântână, la peste 16 metri adâncime, A FOST SCOS după o operaţiune de salvare de aproape zece ore

Salvatorii încearcă să îl ţină conştient. Îi introduc oxigen, dar şi aer cald, pentru ca băiatul să nu îngheţe. Pompierii îl supraveghează şi cu o cameră video, pe care au coborât-o până la nivelul lui, la 16 metri adâncime.

Copilul de nici doi ani din satul Balta Sărată din Teleorman, căzut de dimineaţă într-o fântână extrem de îngustă din curtea casei, n-a fost însă scos.

UPDATE 22:49 - Arafat: Băieţelul este adus în Capitală cu un elicopter SMURD

Copilul de doi ani căzut într-un puţ într-o gospodărie din judeţul Teleorman şi salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore este adus cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală , a declarat, marţi seară, pentru News.ro, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"A fost o acţiune foarte dificilă. Copilul a fost scos teafăr şi este trasportat cu un elicoper SMURD în Bucureşti. Elicoperul va ateriza pe Aeroportul Băneasa, apoi copilul va fi dus, cel mai probabil, la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a mai spus Arafat.

Salvatorii au săpat zece metri în jurul puţului, după care terenul a început să se surpe. "Era un puţ foarte îngust, putea oricând să cedeze. Atunci, au recurs la un alt la alt plan", a mai spus şeful DSU, dr. Raed Arafat.

UPDATE 21:20 Copilul de doi ani căzut în fântână, la peste 16 metri adâncime A FOST SCOS după o operaţiune de salvare ce a durat aproape zece ore

În aceste momente, medicii de la SMURD îi acordă îngrijiri medicale chiar la locul accidentului, urmând ca băieţelul să fie preluat cu un elicopter şi dus la Bucureşti.

PRIMELE IMAGINI CU MICUTUL.

______________________________

UPDATE: Salvatorii îl văd pe copilul de doi ani căzut într-un puţ în judeţul Teleorman mişcând pe camera video şi au auzit ”sunete ce par a exprima durerea”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir. La ora transmiterii acestei ştiri, săpăturile în jurul puţului au fost reluate, iar salvatorii încearcă să consolideze malurile de pământ astfel încât tuburile din beton să nu se prăbuşească.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, a declarat pentru News.ro că echipele de salvare au început din nou să sape în jurul puţului şi au adus la faţa locului bucăţi din lemn care să sprijine malurile de pământ. Salvatorii de la ISU şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă care participă la acţiune l-au văzut pe copil mişcând pe camera video şi au auzit ”sunete ce par a exprima durerea”, a precizat reprezentantul ISU Teleorman.

UPDATE: Teleorman: Peste 40 de pompieri intervin, de aproape opt ore, pentru salvarea copilului de doi ani căzut într-un puţ

Peste 40 de pompieri intervin, marţi seară, de aproape opt ore, pentru salvarea copilului de doi ani căzut într-un puţ dintr-o gospodărie din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman, forţele de la faţa locului fiind suplimentate. De asemenea, în zonă urmează să ajungă un camion încărcat cu materiale de susţinere pentru consolidarea malurilor de pământ din jurul puţului.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă spun că la faţa locului forţele de intervenţie acţionează ”pe două fronturi”, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul puţului, cât şi prin săpături făcute în jurul acestuia.

”Forţele de la faţa locului au fost suplimentate cu o autospecială de descarcerare şi un camion la ISU Olt, un container multirisc şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă ( cu medic) de la ISU Bucureşti-Ilfov. De asemenea, tot de la ISU Bucureşti-Ilfov a plecat, în sprijin, un camion încărcat cu materiale de susţinere pentru consolidarea malurilor de pământ”, precizează IGSU.

Conform sursei citate, copilul de doi ani este în viaţă, fiind monitorizat permanent cu camera video introdusă în puţ.

”Vârsta frageda a copilului, adâncimea la care acesta se află şi diametrul îngust al spaţiului de manevră îngreunează misiunea salvatorilor”, mai arată IGSU.

În jurul după-amiezii, echipele de salvatori au sistat, temporar, săpăturile în jurul puţului în care a căzut copilul, încercând extragerea acestuia cu un aparat special, folosit pentru intervenţii în spaţii înguste, însă în zadar, astfel că săpăturile au fost reluate.

UPDATE: Deşi este încă în viaţă, starea băiatului se înrăutăţeşte. Respiră tot mai greu şi nu mai reacţionează în niciun fel. Timpul este acum cel mai mare duşman. Între timp, mama lui, gravidă în 9 luni, intră în stare de şoc şi este dusă de urgenţă la spitalul din Roşiori de Vede.

UPDATE: Copilul este monitorizat video, acesta fiind încă în viaţă, dar echipele de intervenţie nu pot evalua starea de sănătate a acestuia. Săpăturile în jurul puţului au fost sistate, iar echipele încearcă scoaterea copilului cu un aparat special folosit pentru spaţii înguste.

Salvatorii încearcă să îl ţină conştient. Îi introduc oxigen, dar şi aer cald, pentru ca băiatul să nu îngheţe. Pompierii îl supraveghează şi cu o cameră video, pe care au coborât-o până la nivelul lui, la 16 metri adâncime. Copilul ar fi mers singur la fântână să bea apă, s-a suit pe un scaun, dar a alunecat în puţ.

Echipajele l-au găsit pe copil agăţat de o pompă din fântână, la aproape 16 metri adâncime. Speriat şi poate şi rănit. Din fericire, nu e în apă, iar salvatorii vorbesc în permanenţă cu el. Ca să nu intre în hipotermie, echipajele bagă căldură în fântână. Şi oxigen, ca să-l ţină conştient. O cameră video a fost coborâtă până aproape de el, ca să-l monitorizeze. Dar intervenţia e foarte dificilă.

Câteva echipaje de pompieri din câteva localităţi şi din Bucureşti, medici, un elicopter SMURD au intervenit cu buldoexcavatoare şi un spital mobil. În plus, la faţa locului a fost trimis şi un aparat experimental pentru intervenţii în spaţii înguste, care să-l prindă şi să-l scoată pe cel mic din fântână.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, echipele de salvatori au sistat, deocamdată, săpăturile în jurul puţului în care este căzut copilul şi încearcă extragerea acestuia cu un aparat special, folosit pentru intervenţii în spaţii înguste.

În puţ au fost introduse camere video pentru monitorizarea copilului, iar salvatorii spun că micuţul este în viaţă, dar că nu pot evalua starea de sănătate a acestuia. Comunităţile locale s-au implicat în acţiunea de salvare, la faţa locului fiind aduse trei buldoexcavatoare pregătite să intervină, a precizat Dragomir.

Reprezentantul ISU Teleorman a declarat că este riscant să se sape în jurul puţului întrucât materialul din care este făcut acesta se pot deplasa şi pot cădea peste copil.

"Pe de altă parte, copilul trebuie foarte bine legat înainte de a fi scos de la adâncimea de 16 metri, întrucât viaţa acestuia ar fi pusă în pericol dacă ar cădea", a precizat reprezentantul ISU Teleorman.

Un număr impresionant de forţe de intervenţie se află la faţa locului, elicopterul SMURD fiind pregătit să intervină pentru preluiarea copilului în momentul în care acesta va fi scos la suprafaţă.

Potrivit pompierilor, apelul prin care era anunţată că un copil mic a căzut într-un puţ foarte îngust, cu diametrul de 30 - 35 de centimetri, a fost făcut în jurul orei 11.00. primele echipe trimise la faţa locului fiind de la Roşiorii de Vede. Ulterior, zonă au ajuns mai multe autospeciale de stingere şi descarcerare, dar şi echipaje medicale, precum şi un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au in dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov.

Copilul de un an şi opt luni a alunecat în puţul din curtea casei în jurul orei 10. I se făcuse sete şi, se pare, nesupravegheat de nimeni, a ieşit din casă şi s-a dus la fântână. Acolo, a găsit un scaun pe care s-a urcat, dar a alunecat în gol.

Sursa foto: news.ro

Pungile de plastic vor dispărea din magazine. Ar putea fi înlocuite cu altele... returnabile... Copilul căzut în fântână a fost SCOS, după zece ore! Mama micuţului, însărcinată în opt luni, a ajuns la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x