Antena Căutare

UPDATE Sedinta Consiliului Economic si Social, amanata. Proiectul Legii salarizarii unitare nu a putut fi avizat, nefiind intrunit cvorumul necesar

Sedinta Consiliului Economic si Social, in care urma sa se dea avizul pe Legea salarizarii unice, nu s-a putut tine marti din lipsa de cvorum. Sindicalistii anuntasera luni ca nu vor participa la sedinta programata astazi la Consiliul Economic si Social, unde ar urma sa se discute Legea salarizarii unitare. Guvernul a amanat adoptarea acestei legi, din lipsa unui aviz consultativ al CES. Chiar premierul i-ar fi reprosat ministrului Muncii ca nu are avizul Consiliului, spun surse guvernamentale.

UPDATE


"Din punctul de vedere al consultarilor formale din cadrul CES, lucrurile au fost indeplinite, CES-ul a fost sesizat. (...) Procedura legislativa poate continua, pentru ca, fiind indeplinita procedura de sesizare a CES-ului, nu exista probleme", a declarat Mocanu.

"Nu e doar un pretext. E doar un aviz formal, care nu e formalitate. Termenul formal insemana ca se indeplineste procedura formala", a mai precizat secretarul de stat.


Guvernul nu are inca avizul consultativ al Consiliului Economic si Social, dar a primit acceptul FMI pentru adoptarea acestei legi.

Legea salarizarii stabileste salariul minim la 670 de lei. La acesta se adauga o crestere salariala de 15% pentru toti bugetarii. Numai ca majorarea se face la valoarea salariilor de dupa taierile din vara. Cu alte cuvinte, bugetarii ar recupera doar 11,25% din salariu.

Seful Politiei Romane, Petre Toba, va fi destituit din functie. Pe lista se afla si Secretarul de stat in MAI, Dan Fatul... VIDEO! Copii, in pericol de moarte, salvati la timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x