Antena Căutare

Veste uriașă pentru toți șoferii din România! Politia Rutieră a anunțat ce se va întâmpla cu amenzile

Poliția Rutieră anunță că urmează să intre într-un proces de tehnologizare și, astfel, ar putea renunța la procesele verbale emise de polițiști pe hârtie.

Poliția Rutieră anunță că urmează să intre într-un proces de tehnologizare și, astfel, ar putea renunța la procesele verbale emise de polițiști pe hârtie.

Chestorul Politiei Rutiere Române, Florentin Bracea, a anuntat cã, în viitorul apropiat, soferii urmeazã sã primeascã amenda pe tabletã, fãrã ca nimeni sã mai piardã timpul cu completarea manualã a procesului verbal.

“E bine atât pentru noi, soferii, pentru cã nu vom mai astepta atât de mult procesul verbal, cât si pentru politistii de la Rutierã, care vor lucra online. Sperãm ca sistemul sã aibã si optiunea online a plãtii pe loc a amenzii, iar spatiul destinat mentiunilor sã fie ceva mai mare decât cel din prezent”, spune un șofer din Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

Primul pas este achizitionarea de 3500 de tablete conectate live la sistemul politiei. Când un agent de la rutierã îi va da unui sofer o sanctiune contraventionalã, datele soferului vor fi procesate online, se va emite automat procesul verbal digital, soferul va semna direct pe tabletã si totul se va termina în câteva minute. Nu va mai fi nevoie de completarea manualã cu pixul de cãtre agentul rutier.

Chestorul Florentin Bracea mai spune cã soferul va primi, la fata locului, si o versiune printatã a procesului verbal. “În prezent, odatã cu întocmirea unui proces verbal, el se duce cãtre baza de date, poate dura douã, trei, cinci zile, urmând ca acolo sã se implementeze în sistemul informatic. Ce ne dorim cu aceste sisteme? Vom face online, în timp real, un sistem integral, dar trebuie doar sã venim si cu aceste device-uri, sã le cuplãm la sistem. Procesul de constatare a contraventiei va pleca electronic cãtre sistemul national de evidentã, dar, în paralel, se clarificã cu semnãtura electronicã si cu toate celelalte aspecte. La fata locului se va printa si un proces verbal, care va fi înmânat cetãteanului”, a declarat seful Politiei Rutiere, potrivit sursei citate.

Veşti extraordinare pentru români. Se dau bonuri de 1.450 de lei. Anunţul este oficial!... Astăzi, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Spiridon, făcătorul de MINUNI. Ce nu ai voie să faci în această zi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x