Antena Căutare

Vremea rea aduce primele probleme! Ninsori abundente şi circulaţie în condiţii de iarnă: Au fost suplimentate echipajele de poliţie

Circulaţia pe drumurile din Harghita se desfăşoară miercuri în condiţii de iarnă, din cauza ninsorilor abundente, la nivelul întregului judeţ fiind suplimentat numărul de echipaje de poliţie care dirijează circulaţia.

Circulaţia pe drumurile din Harghita se desfăşoară miercuri în condiţii de iarnă, din cauza ninsorilor abundente, la nivelul întregului judeţ fiind suplimentat numărul de echipaje de poliţie care dirijează circulaţia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că în afara echipajelor de Poliţie Rutieră care acţionează pe drumurile din judeţ, îndeplinesc atribuţii pe linie rutieră şi poliţiştii de ordine publică din oraşe, dar şi patrulele intercomunale, care supraveghează şi dirijează circulaţia, acolo unde este nevoie.

Gheorghe Filip a punctat faptul că atenţia este concentrată, cu precădere, pe zonele înalte, respectiv pe drumurile care traversează trecătorile montane, pentru evitarea unor blocaje rutiere.

De altfel, pe DN 15, la ieşirea din municipiul Topliţa, spre staţiunea Borsec, a fost instituit un punct fix de control, fiind verificate maşinile de mare tonaj, cărora nu li se va permite să-şi continue drumul, dacă nu sunt echipate de iarnă.

"Pe timp de carosabil acoperit cu zăpadă, polei, există obligativitatea echipării cu cauciucuri de iarnă, iar în cazul vehiculelor de mare tonaj şi cu lanţuri antiderapante. Ne interesează ca cei care parcug zonele cu risc să fie echipaţi corespunzător, pentru a se evita blocajele în trafic. De asemenea, dacă va fi nevoie, suntem pregătiţi şi să întrerupem circulaţia, astfel încât siguranţa participanţilor la trafic să nu fie pusă în pericol", a spus Gheorghe Filip.

În tot judeţul Harghita ninge abundent, drumarii intervenind cu toate utilajele de deszăpezire din dotare.

Vremea 18 ianuarie. Cluj-Napoca îngheață! Temperaturi extreme... Alertă în România, după ce o femeie din Capitală a murit din cauza gripei sezoniere. Cum te poți proteja de gripă, dacă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x