Antena Căutare

Adam Nemec la FCSB! Slovacul se înscrie pe o listă lungă de ”câini” care au trădat pentru rivala roș-albastră

Un nou an, o nouă ”trădare” pe axa Dinamo - FCSB. După un sezon și jumătate în ”Ștefan cel Mare”, slovacul Adam Nemec este cu un picior și jumătate în curtea eternei rivale din Capitală.

Conform ultimelor informații, Dinamo și FCSB au ajuns la un acord privind suma transferului: 400.000 de euro. Cum Ionuț Negoiță este decis să plece din ”Groapă” și să vândă tot ce se mai poate de la club, atacantul slovac va fi cumpărat de Gigi Becali, iar din februarie va juca în avanposturile echipei lui Nicolae Dică.

Adam Nemec nu este însă nici primul și, mai mult ca sigur, nici ultimul jucător dinamovist care, cum se spune în popor, ”trădează” pentru rivală. Indiferent că s-a numit Steaua sau FCSB, echipa lui Gigi Becali a atras în ultimii ani mai mulți jucători care au trecut pe la Dinamo. Sau, dacă privim cazurile lui Nemec și Gnohere, i-a luat direct din ”Groapă”.

Steaua (FCSB) vs. Dinamo reprezintă cea mai mare rivalitate din fotbalul românesc, iar fiecare mutare între cele două înseamnă automat o pagină de istorie. Nume mari sau, reversul medaliei, jucători pe care lumea i-a şi uitat deja, s-au perindat dinspre ”Ștefan cel Mare” spre fosta echipă din Ghencea.

Iată câțiva ”dinamoviști” care au devenit ”steliști” în ultimul deceniu:

Mihăiță Pleșan, un ”dinamovist de mic”, devenit stelist într-o clipită!
Fostul jucător al Craiovei, al ambelor Craiove, Pleșan s-a evidențiat în fotbalul românesc prin două lucruri: ”dubla” contra Germaniei de pe Giulești și polivalența sa în ceea ce privește dragostea față de echipele de tradiție. Mihăiță a fost ”oltean de mic”, ”dinamovist de mic”, iar apoi, când a sunat Gigi Becali, a devenit ”stelist de mic”. În august 2007, Mihăiţă negocia revenirea la Dinamo, de la Poli Timişoara. În timp ce discuta cu Ioan Becali, Pleşan s-a scuzat, a mers la baie, a ajuns la un acord cu Gigi şi a fugit să semneze pentru Steaua.

La conferinţa de prezentare în Ghencea, a recunoscut că e "stelist de mic". Ulterior, Pleşan a recunoscut că el de fapt ţine cu Universitatea Craiova. Dar cine îl mai crede ?

Paul Pîrvulescu, de la ”visez să joc la Dinamo” la ”îmi dau viața pentru Steaua”
Anul 2012 a adus în Liga 1 o altă ”convertire” de la dinamovism la stelism. La acea vreme, Dinamo a negociat de un an şi jumătate cu Pîrvulescu, un transfer al acestuia de la Mediaș ”Sunt dinamovist de mic şi visez să joc acolo!”, a anunţat Paul. Mai mult, acesta nu a ezitat să se fotografieze în tricoul "câinilor" la finalul unei partide disputate în Ştefan cel Mare. A urmat încă o fotografie, într-un tricou de ultras, cu emblema Peluzei Cătălin Hîldan şi cu numărul 11 pe umăr, simbolul roş-albilor.

În același an, Pîrvulescu ajunge la Steaua (pe atunci) și șochează: ”Le promit fanilor stelişti că vor ajunge să mă aprecieze pentru devotamentul pe care-l voi demonstra pe teren. O să-mi dau viaţa pe teren pentru echipă!

Ciprian Marica, crescut de Dinamo, transferat la Steaua
Debutul lui 2016 a adus o nouă ”trădare”. Ciprian Marica, fotbalist lansat de Dinamo în fotbalul mare, a semnat cu Steaua. Marica avea să fie ultimul mare "trădător" înainte de Harlem Gnohere.

Deși a venit la Steaua cu "surle şi trîmbiţe", acesta s-a dovedit a fi o dezamăgire uriaşă. A rezistat doar şase luni la "roş-albaştri", perioadă în care nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol în meciurile oficiale. ”Nu regret că am semnat cu Steaua. Am încercat să fac tot ceea ce-mi stă în putinţă să ajut echipa şi să mă ajut şi pe mine. Din păcate, accidentările nu mi-au dat voie, m-au împiedicat, îmi pare rău” spunea Ciprian în ianuarie 2016

Steaua și-a luat și ”Prinț” fost la Dinamo, pe Adrian Cristea
Încă un transfer eșuat al unui fost dinamovist la Steaua s-a dovedit a fi cel al ”Prințului” Adrian Cristea. La acea vreme, Cristea a declara că i-a fost dificil să refuze oferta celor din Ghencea, deşi a jucat şase sezoane la marea rivală Dinamo. "Prinţul" a dezvăluit că a fost convins să semneze cu Steaua de Gigi Becali, aflat în Penitenciarul Jilava.

"Am vorbit şi cu Reghecampf, dar şi cu Gigi Becali. Dumnealui m-a sunat din închisoare, mi-a spus că m-a vrut de mai multe ori, dar nu a reuşit să mă ia, iar acum m-a convins! Mă bucur că am discutat cu dumnealui, păcat că este acolo! Steaua m-a convins de fapt, tot ceea ce reprezintă acest club", a declarat Adrian Cristea

Gabi Tamaș, cel mai dur ”câine” ajuns la Steaua...de două ori!
După aproape 100 de meciuri și 8 goluri pentru Dinamo, Gabi Tamaș șoca lumea fotbalului în 2015, atunci când a decis să semneze cu marea rivală. Fundaşul de 33 de ani a avut nu mai puţin de trei mandate în tricoul lui Dinamo, dar a ajuns să fie cel mai mare duşman al "câinilor". În urmă cu doi ani, cînd a revenit în ţară de la Watford, Tamaş a spus pas ofertei de la Dinamo şi a ales să semneze cu Steaua.

”Doar la Steaua poţi face performanţă", şi-a explicat alegerea fundașul. După doar jumătate de an, Rădoi l-a dat afară de la echipă pentru indisciplină. A revenit în vara anului trecut, iar prestaţiile din al doilea mandat l-au transformat într-un idol al fanilor stelişti.

George Țucudean, un alt ”câine” ajuns la Steaua în 2015!
După Tamaș, a venit rândul lui George Ţucudean să vină la Steaua în istoricul sezon 2014-2015, când, sub conducerea lui Costel Gâlcă, roș-albaștrii realizau ”tripla istorică”.

”Sunt bucuros pentru că am semnat și voi îmbrăca tricoul Stelei. Știam despre interesul de a mă transfera încă de anul trecut și consider că este un pas înainte în cariera mea, să evoluez pentru o echipă care-și propune performanța pe plan european.” au fost primele cuvinte ale vârfului trecut pe la Dinamo.

Luchin a realizat ”tripla” de ”câini” la Steaua!
Tot în mandatul lui Costel Gâlcă, FCSB (Steaua de odinioară) mai lua un dinamovist. Srdjan Luchin devenea oficial jucătorul Stelei la debutul sezonului magic 2014-2015. Acesta semna cu formaţia din Ghencea pentru următorii doi ani și făcea echipă de ”câini” cu Tamaș și Țucudean.

În 2016, Steaua și-a luat și ”Bizon” de la Dinamo: Gnohere!
După un ”Prinț” în 2013, sezonul trecut a adus un transfer în premieră de la Dinamo la FCSB. În ianuarie 2016, Harlem Gnohere a devenit al 55-lea fotbalist care joacă atât la Dinamo, cât și la roș-albaștri. Prin venirea la trupa lui Gigi Becali, ”Bizonul” devenea primul străin care bifează în carieră ambele rivale bucureștene.

ULTIMA ORĂ! Revenire de senzație în Liga 1: un idol al Stelei a semnat azi și va debuta în etapa din weekend... Curaj, Toto, poți trece peste asta! Diagnosticat cu cancer, antrenorul Seville, Eduardo Berizzo e încurajat de o serie l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x