Antena Căutare

An de coșmar pentru Ilie Năstase. De la scandalul din Fed Cup, după care a primit o suspendare din partea ITF, la dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului

Ilie Năstase, cel mai mare tenismen din istoria României, a avut un ultim an de coșmar. În perioada aprilie 2017 - mai 2018, ”Nasty” și-a respectat renumele de ”Bad-boy” și s-a remarcat prin numeroase scandaluri, toate culminând azi, 25 mai, cu deschiderea unui dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Ilie Năstase a lovit prima oară în 22 aprilie 2017. Pe atunci căpitan echipei de FED Cup a României, Ilie Năstase, a fost evacuat de pe teren după un conflict verbal cu arbitrul de scaun și cu persoanele aflate pe banca Marii Britanii

Meciul de Fed Cup România - Marea Britanie de la Mamaia a fost întrerupt de arbitrii partidei pentru limbaj ofensator adus de Ilie Năstase. Acesta l-a întrebat pe arbitrul de scaun "What's your f***ing problem?" și i-a transmis că "nu mă înveți tu pe mine tenis".

În plus, Ilie Năstase le-a adresat injurii Johannei Konta și unei antrenoare britanice, cărora li s-a adresat cu apelativul "you f***ing bitch" ("c***a dracului"). Konta a început să plângă din cauza celor întâmplate și a scandărilor ostile din tribună și meciul a fost întrerupt.

An de coșmar pentru Ilie Năstase. De la scandalul din Fed Cup, după care a primit o suspendare din partea ITF, la dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului

Federația Internațională de Tenis (ITF) nu l-a iertat pe Ilie Năstase și l-a suspendat inițial pe o perioadă de 3 ani. Ulterior, un Tribunal Independent din Londra a modificat suspendăriele primite de Ilie Năstase.

Anul 2017 s-a încheiat cu un alt scandal în care a fost implicat Ilie Năstase. Deși este general cu patru stele, Ilie Năstase a fost dat afară de jandarmi din zona oficială de la parada militară de 1 decembrie de la Arcul de Triumf.

Atunci, ”Nasty” a acuzat SRI și SPP că nu l-au lăsat să participe la ceremonia în zona oficială de lângă Arcul de Triumf în care merge de peste opt ani și niciodată cu invitație: ”Ca în fiecare an mă duc cu fetița mea care acum împlinește 11 ani, mă duc pe acolo, nu m-a invitat nimeni și nici nu vreau, mă duc îmbracat ca general și mă lasă să intru, anul ăsta nu m-au lăsat, nu eram pe listă. Nu mă duc la tribuna oficială pentru că nu îmi place acolo, am vrut să stau într-un colț cu jurnaliștii", afirma atunci Ilie Năstase.

An de coșmar pentru Ilie Năstase. De la scandalul din Fed Cup, după care a primit o suspendare din partea ITF, la dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului

Anul de coșmar al lui Năstase s-a încheiat în această dimineață cu un nou scandal, poate cel mai grav. ”Nasty” a ajuns la Poliţie, după ce a avut probleme cu poliţiştii vineri dimineaţă, pe Şoseaua Nordului din Bucureşti. Fostului mare tenismen i s-a deschis dosar penal pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Pe terenurile de tenis, Ilie Năstase a trăit și mulți ani de excepție. Anul de glorie al lui Ilie a fost 1973, cand a câștigat turneul de la Roland Garros, cel mai important concurs pe zgura, fără să piardă niciun set.

În decursul carierei sale, Ilie Năstase a câștigat 87 de turnee la simplu (dintre care 57 de turnee inregistrate de ATP) si 55 la dublu (dintre care 47 inregistrate de ATP). A câștigat de patru ori Turneul Masters, în 1971, 1972, 1973, 1975; US Open în 1972 si 1975; French Open în 1970 și 1973; Wimbledon in 1973.

A jucat 18 ani pentru echipa de Cupa Davis a României, câștigând 109 meciuri. În 1970, Ilie Năstase a intrat în rândul celor 20 cei mai buni jucători de tenis din lume.

S-a retras din activitatea competițională in 1985, la turneul de la Toulouse din Franta, țara unde și-a inceput cariera sportivă internațională.

Revista presei sportive, 25.05.2018: ”Naționala României nu mai există”; Gigi Becali a luat titlul...de fazan al Europei... Biletul Zilei 25.05.2018. Trei meciuri sigure de vineri ne-au adus profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x