Antena Căutare

Campioana Spaniei la gimnasică artistică este de origine română. Cine e fetița care a impresionat cu abilitățile ei

Alessandra Dascălu are doar 8 ani și a câștigat titlul de Campioană Națională a Spaniei. Fetița este originară din România, însă locuiește la Madrid.

colaj Alessandra Dascălu în sala de gimnastică din Madrid și Alessandra alături de tatăl ei și alături de antrenoare la paralele
Alessandra Dascălu are doar 8 ani și a câștigat titlul de Campioană Națională a Spaniei | Youtube

Părinții Alessandrei sunt din Râmnicu Sărat, județul Buzău, și au emigrat în Spania, conform unei surse. Aceștia locuiesc la Madrid. Fetița lor și-a dedicat ultimii doi ani unor antrenamente intensive în sala de gimnastică din San Blas, Madrid.

Alessandra Dascălu a cucerit lumea gimnasticii artistice spaniole, impresionând la competițiile susținute. Aceasta a mărturisit că visul ei este să o egaleze pe Nadia Comăneci. Andrenorii clubului de care aparține sunt siguri că va ajunge la un nivel înalt, datorită pasiunii și muncii intensive.

Citește și: Presupusa amantă a lui Vladimir Putin, de nerecunoscut. Cum și-a schimbat look-ul Alina Kabaeva

Ce spun antrenorii despre potențialul copilei

Datorită muncii și devotamentului său, antrenorii sunt siguri că Alessandra își va împlini visul foarte curând și va călca pe urmele Nadiei Comăneci. Fetița petrece în sala de gimnastică trei ore în fiecare zi pentru a-și perfecționa tehnica și pentru a evolua ca sportivă. Ea este foarte atent supravegheată de antrenoarea sa.

„Aparatul meu preferat sunt paralelele și vreau să fiu ca Nadia Comăneci, să particip la Olimpiadă și să iau locul I”, spune aceasta pentru TVR.

Citește și: Larisa Iordache, într-o rochie extrem de scurtă, în brațele iubitului său. Cât de bine arată gimnasta într-o ipostază elegantă

Silvia Fernandez este antrenoarea copilei și este conștientă de potențialul acesteia. Împreună cu ceilalți antrenori ai clubului, o susține pe Alessandra în parcursul sportiv al acesteia, văzându-i dedicarea și ambiția.

Silvia Fernandez a declarat că: „Toți antrenorii clubului vedem ce talent are Alessandra, munca constantă și calitățile ei, și suntem siguri că va ajunge la echipa națională.”

Citește și: Ce a făcut Andreea Răducan cu banii câștigați din gimnastică, după ce s-a retras. Sportiva a asigurat viitorul familiei sale

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cât a plătit Simone Biles pe rochia de mireasă de la cununie. Suma scoasă din buzunar de celebra gimnastă nu este deloc piperată

Antrenoarea Alessandrei mai adaugă: „Când vin fetițe din România sunt foarte talentate, nu știm dacă e ceva de acolo, ceva nativ.” În ciuda numărului mare de copii, TVR susținând că ajunge până la 350, care se înscriu pentru a lua cursuri de gimnastică, foarte puțini sunt admiși și chiar mai puțin ajung să facă gimnastică de performanță.

Printre antrenorii clubului respectiv din Madrid este și Adelina Bărbulescu. Tânăra este de origine română și trăiește în Spania de la o vârstă fragedă. Aceasta s-a bucurat extrem de mult să afle că micuța Alessandra este campioana națională a Spaniei.

Citește și: Prima imagine cu Cătălina Ponor și băiețelul ei. Fosta campioană la gimnastică a devenit mamă acum două luni

Tatăl Alessandrei speră ca într-o bună zi fiica sa să poată reprezenta și România la competiții de mare calibru. El spune: „Parcă simt inima între două părți. Și puțină bucurie, și puțină tristețe. Îmi plăcea să fie și cu steagul României lângă, dar nu se știe niciodată.”

Fetița visează să ajungă la Olimpiade alături de România și să calce pe urmele Nadiei Comăneci. Până atunci se va antrena la fel de intens precum o face și acum și se va dedica acestui sport minunat.

David Popovici poartă la mână același ceas avut de James Bond, în seriile cu Daniel Craig. La ce sumă se ridică accesori... Ianis Hagi s-a logodit cu Elena Tănase. Cum au petrecut invitații și de ce a plecat Gică Hagi mai devreme de la petrecer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x