Antena Căutare

Caroline Wozniacki şi-a încheiat cariera. Daneza a fost eliminată de Ons Jabeur la Australian Open

Daneza Caroline Wazniacki, locul 36 WTA, şi-a încheiat cariera la vârsta de 29 de ani, vineri, ea fiind învinsă în turul trei al Australian Open de sportiva din Tunisia Ons Jabeur, scor 7-5, 3-6, 7-5.

“A fost o călătorie minunată. Este potrivit că ultimul meu meci a fost unul de trei seturi şi că mi-am încheiat cariera cu o greşeală de forehand, acestea sunt lucruri la care am muncit toată cariera”, a glumit Wozniacki la final.

“Aş vrea să le mulţumesc fanilor, susţinerea pe care o simţim pe teren este incredibilă. De asemenea susţinerea familiei mele, în special a tatăluii meu, care m-a antrenat în toţi aceşti ani… De obicei nu plâng, scuze, acestea sunt momentele special de care îmi voi aminti. Sunt foarte fericită, sunt pregătită pentru capitolul următor”, a mai spus ea, zâmbind printre lacrimi.

Simona Halep, Serena Williams, Karolina Pliskova, Ashleigh Barty şi alte jucătoare importante au vorbit despre Wozniacki într-un filmuleţ prezentat după ultimul meci al danezei.

Caroline Wozniacki a fost de-a lungul carierei timp de 71 de săptămâni lider WTA şi a câştigat 30 de trofee în circuit. Singurul său trofeu de grand slam datează din 2018, chiar de la Australian Open, când adversară în finală i-a fost Simona Halep.

În 2018, ea a fost diagnosticată cu poliartrită reumatoidă, însă sportiva a spus că acesta nu este singurul motiv al deciziei sale de a se retrage. Ea se va lupta cu boala autoimună care îi provoacă dureri şi inflamaţii după meciuri, dar a precizat şi că vrea să realizeze alte lucruri în viaţă.

Potrivit bbc.com, Wozniacki s-a înscris la Harvard Business School şi spune că are un program foarte aglomerat în următoarele şase luni. Planurile ei includ mersul la schi cu familia, călătorii “cu fetele” şi o lună de miere cu întârziere cu soţul său David, cu care s-a căsătorit anul trecut.

Sursa : news.ro

Alin Firfirică şi Cristina Simion, cei mai buni atleţi ai anului 2019, premiaţi în cadrul galei federaţiei... Australian Open: Serena Williams a fost eliminată în turul trei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x