Antena Căutare

David Popovici, favorit la Campionatele Mondiale de natație din Japonia. Ce scrie presa internațională despre român

David Popovici este favoritul la Campionatele Mondiale de natație din Japonia, iar presa din străinătate a început să facă prognosticuri privind performanța înotătorului român.

coaj foto David Popovici Galerie
David Popovici, favorit la Campionatele Mondiale de Înot Fukuoka 2023 | Profimedia

David Popovici se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar luna aceasta va participa la Campionatele Mondiale de natație din Japonia. Probele de înot vor începe pe 23 iulie, iar campionul a început pregătirile cu mult timp înainte. David Popovici a început să se antreneze în Italia, acolo unde a și câștigat probele de 100 și de 200 de metri liber la Trofeul Sette Colli, din Roma.

Anul trecut David Popovici a cucerit publicul din lumea întreagă cu performanța sa de la Budapesta, acolo unde a câștigat medalia de aur pentru probele de 100 și 200 de metri. Anul acesta este preferat și jurnaliștii americani sunt de părere că înotătorul va face o figură frumoasă și de data aceasta.

David Popovici scrie istorie exclusiv în AntenaPLAY, la Campionatele Mondiale de Înot Fukuoka 2023, în perioada 23-30 iulie

Ce spune presa internațională despre performanțele lui David Popovici

David Popovici deține recordul mondial pe distanţa de 100 de metri, însă anul acesta, cel mai rapid sportiv din branșa sa a fost Pan Zhanle, un sportiv în vârstă de 18 ani din China.

Cum a fost surprins David Popovici înainte de a intra în bazin pentru cursa încununată cu o nouă victorie | VIDEO

Însă românul nostru este în continuare și presa din lume are doar cuvinte de laudă la adresa lui.

„David Popovici este favoritul principal la aurul la 200 de metri liber. Anul trecut, el a câştigat titlul mondial la mai mult de o secundă distanţă. Popovici sperie pe toată lumea, dar Richards, Hobson şi Smith înoată sub 1:45 şi pot spera la o medalie”, au scris americanii de la Swimming World Magazine, potrivit Eurosport.

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Răspunsul surprinzător al lui David Popvici când a fost întrebat cu ce animal se aseamănă

Într-un interviu oferit recent publicației Gazzetta dello Sport din Italia, David Popovici a vorbit despre performanțele din înot și despre idolul său, americanul Michael Phelps.

I-a urmărit cariera încă din copilărie și spune că încearcă să ia cât mai mult din învățăturile lui. Americanul era poreclit „rechinul”, iar David Popovici a fost întrebat în ce animal s-ar regăsi. Răspunsul lui a venit sincer și rapid: „Dacă Phelps a fost rechin, David Popovici e…) O libelulă. Pentru că este o insectă care zboară deasupra apei și se mișcă rapid. Este bizară alegerea ca animal, admit, însă mă regăsesc mai mult în într-o libelulă decât într-un predator mare. În ziua cursei, în piscină, dacă vă uitați la mine pe lângă ceilalți, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos, însă știu cum să îi provoc pe ceilalți și cum să ating primul la finish. Libelula are o conformație specifică ce îi permite să se miște rapid și îmi place să cred că stilul meu este unul similar”, şi-a explicat alegerea David Popovici.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x