Antena Căutare

Dejan Savicevici a facut dezvaluiri despre finala Cupei Campionilor din 1991. "Francezii ne-au oferit 500.000 de marci sa pierdem meciul"

Fostul mare jucator al Stelei Rosii Belgrad, Dejan Savicevici, a declarat ca inainte de finala Cupei Campionilor Europeni din 1991, disputata la Bari contra celor de la Olympique Marseille si castigata de sarbi la penalty-uri, 5-3, reprezentanti ai formatiei finantate de Bernard Tapie le-au propus unor jucatori de la Steaua Rosie, printre care si Miodrag Belodedici, 500.000 de marci germane pentru a se lasa invinsi.

"Ne-au oferit mita pentru a pierde meciul de la Bari. Inaintea finalei Cupei Campionilor Europeni, cu Marseille, mie, lui Belodedici si lui Prosinecki ni s-au oferit 500.000 de marci germane pentru ca Steaua Rosie Belgrad sa piarda meciul. Noi, bineinteles ca am refuzat. Nu acesta era nivelul nostru", a declarat Dejan Savicevici, conform b92.net, care a preluat presa franceza.

In acelasi an 1991, Savicevici a fost favorit la "Balonul de Aur", dar in cele din trofeul i-a revenit francezului Jean-Pierre Papin, de la Olympique Marseille. Muntenegreanul a criticat vehement si aceasta decizie. "Trebuia sa castigam si Balonul de Aur. Il meritau Pancev, Belodedici sau Prosinecki. Ce a castigat Papin in acel an? Doar campionatul Frantei. Balonul de Aur este o rusine. A fost, probabil, afacerea lui Tapie, a lui Adidas si a jurnalistilor francezi", a incheiat Savicevici.

In 1991, Steaua Rosie Belgrad a castigat Cupa Campionilor Europeni, fiind a doua formatie din Europa de Est, dupa Steaua Bucuresti, care a intrat in posesia trofeului. A fost o generatie de aur a fotbalului din fosta Iugoslavie, din formatie facand parte jucatori care au facut istorie pentru echipele lor de club si pentru "nationale": Miodrag Belodedici, Vladimir Jugovici, Sinisa Mihailovici, Dejan Savicevici, Robert Prosinecki sau Darko Pancev.

Steaua a castigat Supercupa Romaniei, dupa ce a invins Petrolul Ploiesti cu 3-0... Paul Gascoigne, povestea intunecata! Despre cum se autodistruge o legenda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x