Antena Căutare

Dezvăluiri incendiare. Celebrul Bjorn Borg „era un aspirator de cocaină!”

Fostul mare tenisman Bjorn Borg se droga cu cocaină în timp ce juca, dezvăluie într-o autobiografie una dintre fostele lui soţii

Fostul mare tenisman Bjorn Borg se droga cu cocaină în timp ce juca, dezvăluie într-o autobiografie una dintre fostele lui soţii.

"Dependenţa sa de cocaină era îngrozitoare şi a crescut de-a lungul timpului. (...) Voia cocaină. Cocaină şi atât. Din cauza cocainei l-a lăsat pe McEnroe să câştige la Wimbledon în 1981, spre ruşinea mamei sale, care pregătise un loc pentru al şaselea trofeu", a notat cântăreaţa în vârstă de 65 de ani, potrivit presei internaţionale.

Loredana Berte a menţionat că Bjorn Borg devenise un pericol social din cauza "obsesiei sale pentru cocaină" de la începutul anilor '90. "La Milano, Borg ieşea pe stradă şi cerea droguri oricărei persoane care trecea pe acolo. Nu îi păsa de nimic, nici de reputaţie şi nici de consecinţe", adaugă artista.

Berte a mai scris că fostul tenisman era "o marionetă cu ochelari de soare, un om pierdut, o ruină" şi îi cerea tot timpul bani pentru viciile sale. "Îmi cerea cinci milioane de lire (n.r. - italiene) şi apoi îmi spunea că şi-a luat o cutie întreagă de Rohypnol, drogul violatorilor. Nu se schimba, era mereu la fel. La fel ca atunci când, în 1989, a încercat să se sinucidă şi a fost salvat cu o spălătură stomacală", a explicat cântăreaţa, citată de Mediafax.

Loredana Berte a fost soţia lui Bjorn Borg în perioada 1988-1992. Borg, acum în vârstă de 59 de ani, a fost căsătorit şi cu o fostă jucătoare română de tenis, Mariana Simionescu, în perioada 1980-1984.

Albert de Monaco, Mariana Simionescu, Bjorn Borg și Grace Kelly

CINE A FOST BJORN BORG

Suedezul Bjorn Borg, născut pe 6 iunie 1956, este unul dintre cei mai mari tenismeni din istoria acestui sport şi cel mai bun jucător din lume pe zgură. El a câştigat 11 titluri de Grand Slam la simplu, între 1974 şi 1981 (5 la Wimbledon şi 6 la French Open).

În 9 ani de carieră Bjorg a câştigat 41% din turneele de simplu la care a participat (11 din 27) şi 89.8% din turneele de Grand Slam, la simplu. Cele şase titluri la French Open reprezintă un record all-time pentru un jucător de tenis, informează gsp.ro.

În 1978 Borg l-a întâlnit, pentru prima dată în carieră pe Johm McEnroe, în semifinala openului de la Stockholm, unde a fost învins. Borg nu a pierdut nici un set într-o ediţie de French Open, performanţă reuşită în era open numai de Ilie Năstase şi Rafael Nadal.

Cu cele 11 titluri de Grand Slam câştigate, Bjorn Borg este pe locul patru, după Pete Sampras (14), Roger Federer (14) şi Roy Emerson (12).

John McEnroe şi Bjorn Borg s-au întîlnit, după 20 de ani de la "Meciul secolului", în 2000, la Singapore. Borg, în vârstă de 44 de ani şi McEnroe, 41 de ani au fost adversari la Turneul Campionilor.

Titluri de Grans Slam cîştigate: 11

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x