Antena Căutare

Federer a trecut de Roddick si e in semifinale la Basel

Nu a fost partida vintage pe care o astepta toata lumea, dar Roger Federer si Andy Roddick au oferit un spectacol smerit, cu dueluri rapide si lovituri traditionale. Si castigatorul a fost unul traditional, elvetianul impunandu-se cu 6-3, 6-2.

In pofida serviciului naprasnic si a backhandului cu care surprinde de trei ani pe toata lumea, americanul a aratat inca o data ca singura enigma pe care nu o va rezolva niciodata in prodigioasa sa cariera va ramane jocul lui Roger Federer.

Roddick a afisat aceeasi siguranta la serviciu, a tintit frenetic corpul lui Roger si marginile liniilor, dupa care a atacat rabdator serviciul adversarului, ridicand frecvent temperatura in primul set pana la frustranta bariera de 30-30. De fiecare data, ajutat de publicul iubitor si fidel de acasa, Federer s-a folosit de experienta celor 16 trofee de Mare Slem si a inchis usa inainte sa isi prinda mantia de campion intre balamale. Fostul numar 1 mondial a accelerat la 4-3, a profitat de sovaiala lui Andy si a inchis setul la 6/3.

Un break timpuriu, condimentat cu incuviintarea linistita a Mirkai, a fost suficient pentru Federer sa inchida partida. Rugina a inceput sa pice de pe backhandurile masinariei elvetiene, a reaparut jocul de picioare a la Hermann Maier, chipul s-a destins cand a inceput sa simta caldura semifinalelor, iar mingile au lovit podeaua in aceeasi poezie muzicala cu care Federer ne obisnuise in alte vremuri.

Cea de-a 23-a intalnire s-a terminat cu un as, incurajator pentru Roger in vederea unei semifinale fara lacrimi pentru elvetieni. De cealalta parte a fileului va fi Stanislav Wawrinka.

Sursa: gsp

Foto: Intact Images \ EPA

Ilie Stan se ia de MM si Levy... Gazonul de pe National Arena s-a stricat din nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x