Antena Căutare

FIFA, acuzata de luare de mita! "Au primit bani grei pentru a trimite CM 2022 in Qatar"

Federatia Internationala de Fotbal este zguduita de un nou scandal, presarat cu influente politice si milioane de dolari. Francezii de la "France Football" au realizat o ancheta despre modul in care Qatar a castigat organizarea Campionatului Mondial din 2022.

Dezvaluirile revistei "France Football" tulbura apele in fruntea Federatiei Internationale de Fotbal. Jurnalistii francezi au cules mai multe marturii ale oamenilor implicati despre modul in care FIFA a ales Qatar-ul drept organizatoarea turneului final din 2022.

Punctul de plecare al suspiciunilor a fost dat de intalnirea dintre Michel Platini, presedintele UEFA, Nicolas Sarkozy, presedintele de atunci al Frantei, si prim-ministrul Qatarului. "Intr-adevar, am fost invitat de presedintele Sarkozy la cina, acolo unde a fost prezent si premierul din Qatar, dar asta nu inseamna ca am fost rugat sa votez intr-o anumita directie. Nu si-ar fi permis nimeni sa-mi spuna asa ceva", a incercat sa se apere Platini.

Corect, nimeni n-a incercat la acea intalnire sa-i spuna direct decizia, dar toata discutia s-a concentrat pe modul in care Qatarul va putea organiza competitia. S-au facut planuri, s-au stabilit bugete si s-a asteptat decizia. Nu chiar cu mainile in san, caci seicii aveau de convins 22 de membri cu drept de vot.

Platini isi daduse acordul pentru Qatar, dar oamenii nu erau siguri de influenta sefului de la UEFA. "Patru persoane au primit 20 de milioane de dolari pentru a vota cum trebuie. Este vorba de reprezentantii din Camerun, Paraguay, Argentina si Guatemala", spune fostul vicepresedinte FIFA, Jack Warner.

Banii si-au facut efectul, iar Blatter a scos Qatarul din plicul cu numele tarii organizatoare a CM 2022. S-au facut poze, s-au transmis felicitari si s-a oferit un mesaj. "Am votat cu Qatar pentru ca fotbalul avea nevoie de un turneu final in acea parte a lumii". Sunt cuvintele lui Platini, omul neinfluentat de acea "masa" cu Sarkozy.

Tenis de masa: Romania-Germania, astazi, de la 18:30, la GSP TV... Drogba a ales cu "sufletul": Detaliile financiare ale acordului cu Galatasaray...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x