Antena Căutare

Formula 1: Din 2013, motoare turbo de 1,6 litri!

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat ca, incepand din 2013, vor fi introduse noile motoare turbo de 1,6 litri, iar pilotii vor putea utiliza maximum 5 unitati intr-un sezon competitional.

Prin aceasta decizie, luata in cadrul unei reuniuni a forului mondial care a avut loc la Monte Carlo, FIA se aliniaza noilor tendinte de reducere a poluarii la nivel global.

Prin urmare, motoarele aspirate V8 de 2,4 litri vor lasa locul noilor propulsoare turbo cu 4 cilindri, care vor fi limitate la 12.000 de rotatii pe minut fata de 18.000 in prezent. Noile motorizari vor permite reducerea consumului de carburant cu 35%, desi puterea va ramane la aproximativ 750 CP datorita utilizarii sistemului de recuperare a energiei la franare (KERS).

Fiecare dintre piloti va putea folosi de-a lungul unui singur sezon cinci motoare in 2013 comparativ cu cele opt cate au avut la dispozitie in 2010. Incepand cu 2014, regulamentul FIA va fi si mai drastic, urmand sa fie permise numai patru propulsoare intr-un sezon! In plus, cutiile de viteze vor putea fi folosite in cinci Mari Premii consecutive spre deosbire de limitarea la 4 curse valabila in prezent.

O alta modificare de regulament importanta se refera la ordinele de echipa, care vor fi permise incepand cu anul viitor. Totusi, FIA a precizat ca echipele vor fi sanctionate daca se considera ca au stricat imaginea Formulei 1.
Forul automobilistic mondial a mai anuntat si ca posturile de televiziune care vor transmite cursele de F1 vor avea acces nelimitat la comunicarile radio dintre piloti si echipele de la standuri incepand din sezonul 2012.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: caroverload.com

Cristina Varzaru s-a accidentat grav si rateaza europenele. Vezi programul Romaniei in Grupa I Principala!... CE 2010: Romania - Croatia 31-22/ Tricolorele se impun fara probleme, dar o pierd pe Paula Ungureanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x