Antena Căutare

Turneul Campioanelor: Simona Halep a învins-o pe Flavia Pennetta

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor de la Singapore, duminică, prin victoria cu 6-0, 6-3 în fața italiencei Flavia Pennetta, într-un meci din Grupa Roșie a competiției

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor de la Singapore, duminică, prin victoria cu 6-0, 6-3 în fața italiencei Flavia Pennetta, într-un meci din Grupa Roșie a competiției

Halep, principala favorită, s-a impus după o oră și zece minute în fața italiencei, cap de serie numărul șapte. Românca și-a luat revanșa după ce Pennetta (33 ani, numărul opt mondial) a învins-o luna trecută, în semifinale la US Open, cu 6-1, 6-3, italianca reușind apoi să câștige turneul.

Simona (24 ani), finalista ediției de anul trecut a Turneului Campioanelor, este condusă cu 4-2 de Pennetta. Simona mai învins-o anul acesta pe italianca, la Miami, în optimi, cu 6-3, 7-5. Pennetta a câștigat primul meci, în 2010, în sferturi la Marbella, cu 6-4, 7-6 (4), s-a impus de două ori în 2013, la Bastad în optimi, când Halep a abandonat la scorul de 4-6, 7-5, 2-0, și în optimi la US Open, cu 6-2, 7-6 (3), precum și anul acesta, în semifinale la US Open, cu 6-1, 6-3.

La Singapore, Halep, numărul doi mondial, a dominat autoritar primul set, printr-un joc exact, căruia Penneta nu a reușit să îi facă față. Simona și-a adjudecat setul după doar 25 de minute, deși Pennetta a apelat la antrenor la scorul de 5-0.

Setul al doilea a fost mai echilibrat, românca greșind ceva mai mult. Halep a fost nevoită să salveze două mingi de break în ghemul inaugural, iar cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3. Halep și-a făcut apoi serviciul la zero și apoi, deși Pennetta a discutat din nou cu antrenorul, românca a reușit să transforme a patra minge de break, desprinzându-se la 5-3. Halep a încheiat apoi conturile cu 6-3.

Românca a avut procentaje excelente la serviciu, 79% la primul și 82% la al doilea, spre deosebire de Pennetta (50% la ambele servicii). Halep a avut 13 lovituri direct câștigătoare (11 Pennetta) și a comis 14 erori neforțate (27 Pennetta).

Vezi AICI declarațiile Simonei Halep după meci!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x