Antena Căutare

Înotătorul Robert Glință anunță că se retrage, la 25 de ani. Mesajul transmis de multiplul campion la înot

Robert Glință anunță că se retrage din activitatea competiţională. Multiplul campion a luat decizia să ”facă un pas înapoi de la înotul competițional”.

colaj de imagini cu robert glinta imbracat in costum de inot cu medaliile castigate si drapelul romaniei Galerie
Robert Glință anunță că se retrage din activitatea competiţională. Multiplul campion a luat decizia să ”facă un pas înapoi de la înotul competițional”. | Profimediaimages.ro

Multiplu campion la înot, Robert Glință anunță că se retrage la 25 de ani. "A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competiţional.”, începe mesajul postat de înotătorul român.

Citește și: Naomi Osaka este însărcinată. Anunțul făcut de jucătoarea de tenis japoneză. Când va reveni pe teren

Înotătorul Robert Glință anunță că se retrage. Mesajul transmis de multiplul campion la înot

Iată cum a transmis Robert Glință decizia de a se retrage din înotul profesionist:

"A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competiţional. Prin suişuri şi coborâşuri, acest sport m-a învăţat atât de multe şi m-a făcut cu adevărat să cresc în fiinţa umană mai evoluată de astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eşec sau succes, suferinţă sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiţie prin muncă asiduă pentru a atinge un scop şi a depăşi adversităţile şi obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne în mine.

Citește și: Cupa Ligii Portugaliei | Final FOUR este exclusiv în AntenaPLAY, pe 24, 25 și 28 ianuarie

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaş şi lasă o urmă importantă în cariera şi viaţa mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile frumoase şi prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufleteşti care depăşesc viaţa de înot, mă fac să simt că am câştigat mult mai mult decât nişte medalii şi trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor şi fanilor vreau să vă mulţumesc că mi-aţi arătat mereu sprijinul şi că aţi crezut în mine indiferent de situaţie.

Resursele sunt epuizate şi este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoţională şi spirituală, căci până la urmă sunt doar un om", a scris Glinţă pe Facebook.

Ce performanțe a reușit Robert Glință

Conform Wikipedia, Robert Glință a fost campion mondial de juniori la 100 m spate în 2015 cu un timp de 54,30 secunde (în bazin olimpic), calificându-se pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro.

Sportivul deține recordul mondial pentru juniori și recordul național pentru seniori pe această distanță (în bazin scurt), cu un timp de 50,72 secunde.

Citește și: Casa în care se mută Cristino Ronaldo și Georgina Rodriguez în Arabia Saudită. Cât trebuie să plătească pentru conacul luxos

A fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro.

Rezultatele complete la această importantă competiție fiind: locul 8, în proba de 100m spate, cu timpul de 53 de secunde și 50 de sutimi (în semifinale - 54:34 - nou record național al României) și locul 18, în proba de 200m spate, cu timpul de 1 minut, 57 de secunde și 91 de sutimi.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Simona Radiș, a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x