Antena Căutare

Ioan Todan a murit! A fost unul dintre cei mai buni comentatori de rugby din România

Fost coordonator al Departamentului Sport al TVR, Ioan Todan, s-a stins din viața azi la vârsta de 76 de ani, a anunțat pe Facebook, colegul său de la postul public, Dragoș Bocanaciu, potrivit prosport.

Ioan Todan a murit! A fost unul dintre cei mai buni comentatori de rugby din România
Ioan Todan

Ioan Todan a fost ani la rând comentator la meciurile de rugby, din Five și Six Nations, dar și la partidele primei reprezentative. A fost vicepresedinte al Comitetului Sport EBU (European Broadcasting Union se ocupa cu negocierea achiziționarii drepturilor sportive pentru toate competițiile sportive majore) și a deținut și rolul de consilier al presedintelui director general al TVR. A comentat mai multe Jocuri Olimpice, iar la Sydney, în 2000, s-a ocupat de sporturile „pe ape”.

A lucrat cu Tudor Vornicu și alături de Cristian Țopescu și Emanuel Valeriu a înfințat redacția Sport a TVR

În 1967 Todan a venit la TVR , la Direcția Economică, iar mai târziu, a trecut la Programe, unde a fost secretar general de redacție și a lucrat cu Tudor Vornicu.

În 1990, alături de Cristian Țopescu și Emanuel Valeriu a înfințat redacția Sport a TVR, unde a ocupat mai multe funcții: secretar general de redacție, realizator, comentator, director.

(sursa: prosport.ro)

În ziua în care împlineşte 51 de ani, Răzvan Lucescu a obţinut o victorie cu Al Hilal în Liga Campionilor Asiei... Manchester United, victorie cu Chelsea, scor 2-0, în Premier League...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x