Antena Căutare

Locul 1 WTA al Simonei Halep, contestat de nume mari din tenisul mondial: ”Nicio jucătoare nu ar trebui să fie locul 1 fără să câștige un Grand Slam”

Dezbaterea legată de cât de meritat este locul de lider WTA ocupat de Simona Halep la finalul anului 2017 continuă. După ce nume importante din tenisului mondial masculin și feminin, precum Roger Federer sau Martina Navratilova i-au luat partea Simonei, încep să apară și vocile critice, care critică sistemul de punctare din circuit.

Cea mai acidă voce contra Simonei Halep este cea a lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams. Acesta este nemulțumit de faptul că o jucătoare fără Grand Slam câștigat într-un an competițional (așa cum este cazul Simonei Halep), a încheiat pe locul 1 WTA.

”Nicio jucătoare din circuit nu ar trebui să fie locul 1 fără să câștige un turneu de Grand Slam. Dacă ajunge, e irelevant”, a spus antrenorul Sereni pentru ESPN.

De partea lui Patrick Mouratoglou este și Craig Kardon, fostul antrenor al Martinei Navratilova. Acesta care celor de la WTA să modifice sistemul de punctare, astfel încă turneele de Grand Slam să reprezinte întreceri hotărâtoare în clasament.

”Trebuie acordate mai multe puncte pentru Grand Slam-uri. Lumea le vede mai importante”, a spus Gordon.

Simona Halep a câștigat un singur titlu în 2017, la Madrid. În schimb, la turneele de Grand Slam a rămas datoare: a fost eliminată în turul I la Australian Open și US Open, iar la Roland Garros și Wimbledon a ajuns în finală și în sferturi de finală.

FOTO: Lionel Messi rămâne zeul fotbalului oriunde ar juca! Imagini senzaționale la finalul meciului Olympiakos - Barcelo... Revine Nicolae Stanciu în Liga 1 ? Jucătorul lui Anderlecht a anunțat unde vrea să evolueze din iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x