Antena Căutare

Novak Djokovic isi continua cursa pentru castigarea trofeului de la Melbourne

Principalul favorit pentru castigarea trofeului de la Australia Open, Novak Djokovic, s-a calificat in semifinalele competitiei dupa ce l-a invins pe spaniolul David Ferrer in trei seturi, scor 6-4, 7-6(4), 6-1.

Liderul mondial il va intalni in semifinale pe britanicul Andy Murray, invingator cu 6-3, 6-3, 6-1 in fata japonezului Kei Nishikori.


"Nole" si David au oferit un meci spectaculos si echilibrat. Primul set s-a decis in game-ul cu numarul cinci, atunci liderul mondial s-a impuns pe serviciul adversarului.

In setul 2 cel mai important moment s-a petrecut la scorul de 5-5. Sarbul a profitat de serviciul mai putin inspirat al lui David si a bifeat break-ul. Cu toate ca a servit pentru a castiga setul, liderul mondial a fost mult prea defensiv, iar Ferrer a impins deznodamantul in tie-break.

Ferrer a condus cu 3-1 si 4-2 in tie-break, dar Djokovic a avut puterea sa revina, a speculat fiecare eroare a ibericului si a castigat cu 7-4.

Aflat la adapostul celor doua seturi castigate, "Nole" s-a dezlantuit in setul al treilea, liderul mondial facand diferenta printr-un joc ofensiv bine pus la punct. Ferrer s-a aparat cat a putut de bine, dar nu a fost de ajuns pentru a-i face fata unui Djokovic aflat intr-o perioada de gratie.

"A fost un meci foarte greu din punct de vedere fizic. David este un jucator fantastic, trebuie sa fii intr-o forma buna pentru a-l invinge. Nu m-am bucurat ca pana acum nu am jucat prea mult, au fost partide scurte, iar eu am nevoie de antrenament pentru ceea ce urmeaza. Sunt bucuros ca jocul meu agresiv a functionat astazi. Vreau sa repet meciul de anul trecut cu Andy Murray (n.r. a castigat finala din 2011 in trei seturi). Voi urmari cu mare interes meciul dintre Federer si Nadal", a declarat Novak Djokovic.

Program semifinale:

Roger Federer - Rafael Nadal (26 ianuarie)
Andy Murray - Novak Djokovic (27 ianuarie).

foto: EPA/ Intact Images

AS: Jose Mourinho ar putea plati Realului 20 de milioane de euro daca pleaca in iunie... Trei saptamani de absenta pentru Iniesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x