Antena Căutare

Observatorul FRF Ioan Muresan, retinut 29 de zile pentru santaj

Observatorul FRF Ioan Muresan, comisar superior al Garzii Financiare Timis, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile prin mandatul emis de magistratii Judecatoriei Timisoara, sub acuzatia de santaj. Informatia a fost confirmata de aparatorul acestuia, avocatul Fanu Moca.

"In data de 23 decembrie 2010, inculpatul Muresan Ioan, prevalandu-se de calitatea sa de comisar in cadrul Garzii Financiare - Sectia Judeteana Timis, a simulat efectuarea unui control de specialitate la un magazin alimentar din municipiul Timisoara apartinand unui denuntator. Cu aceasta ocazie, a constatat unele abateri de la legislatia fiscala si i-a comunicat denuntatorului ca acestea sunt sanctionabile cu amenda contraventionala cuprinsa intre 8.000 si 10.000 lei si suspendarea activitatii societatii comerciale. In realitate, Muresan Ioan a efectuat acest control in mod formal si superficial pentru a o determina pe o persoana apropiata denuntatorului sa restituie unei alte persoane, cunostinta lui Muresan Ioan, o datorie in suma de 7.000 de lei.


In continuare, in perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, in conditiile in care denuntatorul era intr-o stare de temere indusa de amenintarea ca va fi sanctionat, Muresan Ioan i-a stabilit denuntatorului termene si sume fixe si certe privind modalitatea de achitare a datoriei, care a fost restituita partial. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie."
, se arata in comunicatul emis de DNA.

Avocatii au contestat verdictul prin care Ioan Muresan a fost arestat, declarand recurs.

CM de handbal: Romania - Croatia 21-27/ Debut cu stangul pentru tricolori... Dakar/Etapa 12: Gyenes, locul 23! Sainz si Coma, castigatori!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x