Antena Căutare

”Premiul Oscar pentru cea mai bună performanță feminină merge către....Simona Halep!” Numărul 1 WTA, premiată pentru evoluția de la Australian Open

Starurile de la Hollywood nu sunt singurele care și-au primit Oscarurile în această dimineață Și eroii debutului de an 2018 din lumea tenisului și-au primit astăzi distincțiile după prestațiile pe care le-au avut în acest debut de sezon la Australian Open. Din rândul lor nu putea lipsi numărul 1 WTA, Simona Halep.

Ajunsă în ultimul act la Australian Open, românca de 26 de ani, actualmente locul 1 WTA, a luat ”Oscarul” pentru cea mai bună performanţă feminină a turneului de la Melbourne. Simona Halep a fost desemnată câştigătoare pentru ”Lupta până în finală”, un premiu onorific care face trimitere la traseul foarte dificil pe care liderul mondial l-a avut până în ultimul act.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Parcursul Simonei Halep până în finala Australian Open:
Simona Halep a avut un debut de coșmar la Antipozi. A început greu meciul cu australianca Destanee Aiava, jucătoare comparată cu Serena Williams. În primul set a fost condusă cu 5-2, însă a reușit să revină și să câștige cu 7-6. Apoi, au apărut probleme grave la gleznă, iar mulți s-au temut că ar putea abandona. Cu toate acestea, a strâns din dinți și a învins-o clar în setul II: 6-1.

Singura adversară care nu i-a pus probleme a fost Eugenie Bouchard. Deși accidentată, Halep a zburdat pe teren și nu a avut nici cea mai mică problemă cu fostul număr 5 WTA, câștigând cu 6-2, 6-2.

În turul 3, Simona Halep a intrat în istoria turneului prin meciul epic cu locul 76 WTA, Lauren Davis. Americanca părea victimă sigură, dar când a luat primul set, 6-4, toți și-au dat seama că va fi mai greu decât se anunțase. În setul 2, Halep s-a impus cu 6-4. A urmat apoi un thriller, încheiat 15-13 pentru Halep. Trei ore și 45 de minute au stat cele 2 jucătoare pe teren, la temperaturi aproape insuportabile.

După două meciuri ceva mai lejere cu Naomi Osaka, victorie 6-3, 6-2 și cu Karolina Pliskova în sferturile de finală, 6-3, 6-2, pentru Halep a urmat un nou meci epic în semifinale. Românca a trecut de favorita specialiștilor, Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7.

Din păcate, finala avea să fie primul meci pierdut de Simona Halep în 2018. A treia șansă pentru româncă de a câștiga un Grand Slam, după cele 2 avute la Roland Garros, nu a fost cu noroc. Halep s-a luptat fantastic și a fost la doar două game-uri de primul ei titlu de Grand Slam, însă Caroline Wozniacki a fost mai proaspătă pe final și s-a impus cu 7-6, 3-6, 6-4.

Revenind la Oscarurile din tenis, Roger Federer, câştigător, la Melbourne, al celui de-al 20-lea titlu din carieră la un Grand Slam, a luat "Oscarul" pentru cea mai bună performanţă masculină şi cel mai emoţionant moment, cel în care a izbucnit în lacrimi, la finalul meciului din ultimul act cu Marin Cilic.

Ipoteză de ultimă oră în cazul decesului fotbalistului Davide Astori. Fotbalistul n-ar fi decedat din cauza unui stop ca... Davide Astori, pe o listă lungă a fotbaliștilor care au plecat mult prea devreme dintre noi, alături de Miklos Feher, An...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x