Antena Căutare

Primera Division: Fotbalistii mentin greva si amana si cea de-a doua etapa de campionat

Jucatorii spanioli de fotbal isi mentin greva si in a doua etapa de campionat, prevazuta la 27-28 august, conform anuntului facut luni, la incheierea unei noi reuniuni cu Liga Profesionista de Fotbal, informeaza AFP.


Deja prima etapa a sezonului 2011/2012 al campionatului Spaniei, programata pentru zilele de sambata si duminica, a fost amanata ca urmare a grevei declansate de jucatori. De asemenea, prima etapa din liga a doua spaniola, programata sa inceapa vinerea trecuta, a fost amanata.

Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Spanioli, Luis Rubiales, a anuntat, saptamana trecuta, ca jucatorii din prima si a doua liga a campionatului Spaniei vor face greva in primele doua etape ale sezonului, programat sa inceapa la 20 august, pentru a protesta fata de neplata salariilor si fata refuzul ligii de a semna o noua conventie de munca. In plus, sindicatul cere ca jucatorii sa aiba dreptul sa incheie unilateral un contract cu un club, in cazul in care nu sunt platiti trei luni consecutive.

Cele doua parti au avut mai multe intalniri, pentru a incerca sa ajunga la o intelegere, insa fara rezultat. Sambata si luni, reprezentantii celor doua asociatii s-au intalnit din nou. Potrivit unui purtator de cuvant al AFE, aproximativ 200 de jucatori din cele doua ligi sunt afectati de neplata salariilor, valoarea restantelor fiind de aproximativ 50 de milioane de euro.

De cealalta parte, Liga Profesionista de Fotbal a decis, la 3 august, sa creeze pana in 2015 un fond pentru garantarea datoriilor cluburilor aflate in incapacitate de plata pana la plafonul de 10 milioane de euro pe sezon, o suma pe care jucatorii o considera insuficienta.

Aceasta este a cincea greva declansata de jucatori in istoria campionatului Spaniei, ultima datand din 1984.

sursa: Gsp.ro

CNCD a sesizat UEFA cu privire la declaratiile patronului TSKA Sofia. Dimitar Borisov: "Nu am spus ca romanii sunt ... Ionut Popa a demisionat de la CS Mioveni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x