Antena Căutare

Rușinea istorică suferită de FCSB cu Hermannstadt nu e una singulară! Steaua/FCSB a fost victima și altor eliminări rușinoase din Cupa României

Mai previzibil ca niciodată, FCSB a clacat din nou în Cupa României, o competiție pe care șeful a tratat-o cu dispreț încă de când a pus ”stăpânire” pe cel mai titrat club al României. În sferturile de finală ale competiției, trupa lui Nicolae Dică s-a făcut de râs la Sibiu, pierzând, scor 0-3, cu divizionara secundă FC Hermannstadt, în urma unui meci în care scorul putea fi mult mai sever.

Din gazetă citim că niciodată în istoria ei, fie că s-a numit Steaua, fie FCSB, echipa roş-albastră nu a pierdut pe teren un meci de cupă în faţa unei formaţii din ligile inferioare la mai mult de două goluri diferență. Există în palmaresul steliştilor un 0-3 cu Unirea Alba Iulia în 1990/1991, dar acel rezultat a fost stabilit la masa verde, după ce la finalul celor 90 de minute tabela arăta scorul de 1-1.

Asta nu înseamnă că Steaua/FCSB nu a fost ”eroina” altor meciuri umilitoare în Cupa României. De un deceniu și jumătate, indiferent de nume, antrenor, jucători, dar sub același patron Gigi Becali, echipa roș-albastră a reușit frecvent s-o ”comită” în Cupă.

2004 - 2005: Șaisprezecimi, Universitatea Cluj - Steaua 1-0
Cu câteva luni înainte de a ajuns să scrie istorie în Cupa UEFA și să elimine pe Valencia, Steaua însuși a cunoscut istoria, însă una neagră, în Cupa României. La ordinul indirect al lui Gigi Becali, Steaua părăsea Cupa României fără să stea prea mult pe gânduri. Venită la Cluj fără majoritatea titularilor obișnuiți, în ideea că ”șepcile roșii” se vor teme de numele "Steaua", roș-albaștrii au plecat eliminați din fieful grupării de ligă secundă. Angrenată pe toate fronturile, trupa lui Walter Zenga a fost oarecum nevoită să sacrifice Cupa.

2005 - 2006. Șaisprezecimi Rapid II - Steaua 0-0 (8-7 după penalty-uri)
Chiar dacă nu a fost umilită precum ieri, la Sibiu, FCSB a trăit în septembrie 2005 o altă umilință veritabilă. Rapidul, dar nu prima echipă, ci cea secundă, a rezervelor și a juniorilor, satelitul, a scos echipa lui Gigi Becali din Cupă.

Steaua lui Oleg Protasv, campioana României, echipa care avea ca obiectiv grupele Ligii Campionilor, formația care și-a propus titlul și Cupa UEFA, era eliminată, incredibil, de echipa a doua a Rapidului în faza 16-imilor de finala ale Cupei Romaniei! Jocul din Giulești a avut nevoie de prelungiri și penaltyuri, mergându-se cap la cap pana la 7-7, atunci când Neșu a ratat, iar Negruț a transformat! Campioana en-titre a fost eliminată, iar acest lucru nu s-a petrecut într-un meci în care Steaua să fi jucat cu juniorii, ci cu fotbaliști de la prima echipă, precum Rădoi, Florentin Dumitru, Neșu sau Tibi Curt.

2008-2009: Șaisprezecimi , Sportul - Steaua 2-0
În sezonul 2008-2009 al Cupei României, Steaua devenea prima mare favorită eliminată din Cupa României. Vice-campioana s-a înclinat în faţa Sportului, echipă din eşalon secund, după ce a primit două goluri în cea de-a doua repriză. Pentru ”gașca nebună” din Regie au punctat Curelea si Varga. Steaua a arătat încă o dată că nu este interesată de a doua competiție a fotbalului românesc, Marius Lăcătuș bazându-se pe o formație cu multe rezerve. Cel mai slab om al partidei care s-a disputat la Urziceni s-a numit Sorin Ghionea, fundașul stelist, intrat după pauză, a fost vinovat de primirea ambelor goluri.

Marius Lăcătuș, actualmente tot la Steaua, dar CSA Steaua, a început cu Vâtcă - Golanski, Rada, Baciu, Filip - A. Ionescu, Pedriel, Tiago, Pleşan - Neaga, Stancu

2009-2010: Optimi, Gloria Bistriţa - Steaua 0-0 (5-4, după penalty-uri)
Între timp, Lăcătuș a plecat de la Steaua, iar în locul său a venit ”clasicul” Mihai Stoichiță. Parcursul din Cupă al echipei a rămas la fel de catastrofal. Ultima clasată din Liga 1, Gloria Bistrița, a eliminat trupa roș-albastră la loteria penalty-urilor. ”Eroii” Stelei din octombrie 2009 au fost Tătăruşanu, Tudose, Baciu, Rada, Szekely, Pleşan, Ov. Petre, Ochiroşii, Surdu, Dayro Moreno și Bibişkov.Antrenor: Mihai Stoichiţă.

2012-2013: Optimi, Concordia Chiajna - Steaua 0-0 (4-3, după penalty-uri)
După o ”pauză de trofeu” în 2011, atunci când a învins pe Dinamo în finală, Steaua revine pe drumul pierzaniei în 2012. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf au pierdut la penalty-uri partida cu echipa antrenată de Ilie Stan, Concordia Chiajna, scor 3-4, după ce la capătul celor 120 de minute scorul era 0-0. Loviturile decisive au fost ratate de Tănase şi Chipciu, iar la gazde de Damian. Niță avea să fie omul decisiv pentru Concordia.

2016-2017: Optimi, CS Mioveni - FCSB 1-1 ( 5-4, după penalty-uri)
Ediția trecută a Cupei României a fost una în care același Alexandru Pelici, actualul antrenor al celor de la FC Hermannstadt, a dat de pământ cu FCSB. În decembrie 2016, CS Mioveni a reușit surpriza optimilor Cupei Romaniei. Argeșenii au eliminat Steaua, după executarea loviturilor de departajare. A fost 0-0 în primele 90 de minute, 1-1 în prelungiri, iar la "loteria penalty-urilor" s-au impus argeșenii. La penalty-uri, echipa lui Reghecampf a ratat prin Boldrin şi Năstăsie și William De Amorim nu a fost mai inspirat, iar Boboc a adus victoria Mioveniului, cu 5-4.

Decizie radicală luată de Gigi Becali după Hermannstadt-FCSB 3-0: trei jucători titulari la Sibiu, OUT de la echipă!... Ziua cârtiței în fotbalul european! Patru rezultate de 3-0 care ne arată cât de dezechilibrat a ajuns fotbalul în Premie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x