Antena Căutare

Simona Halep a castigat turneul de la New Haven

Simona Halep a intrat in istoria tenisului romanesc! A devenit prima jucatoare care reuseste sa intre in top 20 WTA de la Irina Spirlea si Ruxandra Dragomir incoace, cu o victorie in finala turneului de la New Haven. Simona a invins-o pe jucatoarea ceha Petra Kvitova, in a patra finala pe care a jucat-o in 2013 si de maine va figura pe locul 19 in clasamentul feminin. Halep are sanse pentru semifinale si la US Open.

Inceputul de meci echilibrat nu a anuntat victoria categorica in doua seturi a Simonei. Romanca a castigat nu mai putin de opt game-uri consecutive in drumul spre titlul de la New Haven si de clasarea pe pozitia a 19-a in clasamentul WTA.

"A fost un meci foarte bun pentru mine. Am jucat foarte bine. M-am bucurat de fiecare moment. Sunt foarte fericita ca am castigat. Multumesc, New Haven, pentru primire. Este, intotdeauna, un turneu important pentru mine.", a declarat Halep.

Aceasta a fost a patra finala jucata de Simona in acest an si prima castigata. Romanca este in cea mai buna forma din cariera si a reusit victorii impotriva unui fost numar 1 mondial, Caroline Wozniacki. Ea se mandreste cu un palmares aproape impecabil, de 29 de victorii din ultimele 34 de meciuri disputate. Victoria romancei a facut deja inconjurul lumii in presa.

"Halep a detronat-o pe Kvitova pentru a isi revendica coroana "New Haven". In varsta de 21 de ani, Halep a avut nevoie doar de o ora pentru a o inlatura pe Kvitova", scrie Fox News.

NBC noteaza: "Halep a surprins-o pe Kvitova si castiga turneul "New Haven". Kvitova a avut sansa sa preia controlul la inceputul meciului, insa Halep a castigat urmatoarele trei puncte. Vedeta ceha nu si-a mai revenit".

Pentru titlul de la New Haven, Simona Halep va primi un cec de 117.000 de dolari si 470 de puncte WTA. Ea poate reusi o performanta importanta si la US Open. Acolo s-ar putea intilni din nou cu Wozniacki, urmand sa aiba o eventuala confruntare cu Azarenka in semifinale.

In weekend, vin rusii la GSPTV... Greii tenisului mondial, in frunte cu Ilie Nastase, s-au adunat la gala Number One Celebration, in New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x