Antena Căutare

Simona Halep - Karolina Pliskova, finala din ”sferturi” la Australian Open! Organizatorii au anunțat ora marelui meci pentru liderul WTA

Simona Halep și Karolina Pliskova, locul 1, respectiv locul 6 WTA, se întâlnesc mâine dimineață în sferturile de finală de la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Duelul dintre ”David” și Goliat” a devenit deja unul clasic în circuitul WTA, cele două întâlnindu-se în mai multe ocazii până acum. Paradoxal, niciodată jucătoarea mai puternică fizic nu s-a impus.

În urmă cu puțin timp, organizatorii de la Australian Open au anunțat și ora celui mai tare sfert de finală de la Melbourne. Astfel, Halep și Pliskova se vor duela pe ”Rod Laver Arena” nu mai devreme de ora 06:00am (ora României). Sunt șanse mari ca meciul lor să se decaleze, dat fiind faptul că, de la ora 04:00, pe aceeași arenă avem meciul dintre Tennys Sandgren și Hyeon Chung, din sferturile probei masculine. Un duel lung aici, de 5 seturi, are șanse să amâne puțin meciul Halep - Pliskova.

Simona Halep este pentru a 3-a oară în sferturi la Australian Open, cea mai bună performanță a carierei la primul turneu de Grand Slam al anului. A mai reușit această performanță în 2014 și 2015.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Sfertul” de la Melbourne va reprezenta cea de-a 6-a partidă Halep - Pliskova în circuitul WTA. De fiecarea dată. Halep s-a simțit perfect în meciurile cu cea mai bună dintre surorile Pliskova. Un singur meci a pierdut Halep cu Ka. Pliskova în carieră, însă nu în circuitul WTA, ci în Fed Cup. Paradoxal, succesul a venit pe tărâm românesc, în 2016, scor 6-7, 6-4, 6-2 pentru cehoaică. A fost atunci un meci din Cupa Federației Internaționale în care Simona nu s-a simțit în largul ei. De altfel, România a pierdut calificarea în semifinalele Fed Cup, fiind învinsă cu 2-3 de Cehia, în Cluj Napoca.

În circuitul WTA, Simona a demolat-o pe Pliskova pe unde a prins-o:
- 6-4 7-6(4) în finala de la Dubai (2015)
- 6-4 6-4 în turul III la Indian Wells (2015)
- 6-4 7-5 în ”sferturi” la Sydney (2016)
- 6-3 6-3 în turul III la Montreal (2016)
- 6-4 3-6 6-3 în semifinale la Roland Garros (2017)

Cel mai echilibrat meci dintre Halep și Pliskova a fost chiar ultimul jucat în circuitul WTA, semifinale de la Paris. Între timp, Halep a mai jucat un meci cu Pliskova, în urmă cu o lună, la turneul demonstrativ de la Hua Hin din Thailanda. Simona s-a impus atunci lejer, scor 6-3, 6-2. A fost un meci întins pe durata a fix 60 de minute, în care Halep a reușit 5 break-uri.

Pliksova este una dintre cele două jucătoare care o pot detrona pe Simona Halep din fruntea clasamentului WTA. În cazul în care Halep va pierde în sferturi, Pliskova nu trebuie să câștige turneul, iar Wozniacki să nu ajungă în finală pentru ca Simona să-și poată păstra primul loc în clasamentul WTA la finalul turneului.

Performanță uriașă pentru tenisul românesc la Australian Open! Irina Begu și Monica Niculescu s-au calificat în semifina... Simona Halep, aproape de o decizie radicală în privința viitorului apropiat: ”Voi avea nevoie de tratament. Nu știu dacă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x