Antena Căutare

ULTIMA ORĂ! Decizie în cazul decesului lui Patrick Ekeng: Medicul de pe ambulanță a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

La aproape doi ani de la decesul fotbalistului lui Dinamo, Patrick Ekeng, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis trimiterea în judecată a medicului de pe ambulanţa care l-a transportat pe camerunez la Spitalul Floreasca, Mihaiela Elena Duţă.

Mihaiela Elena Duţă este medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat de la stadion pe fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, după ce acesta s-a prăbușit pe gazonul în timpul meciului Dinamo - VIitorul.

Duţă a fost acuzată acum că nu a făcut nicio manevră de resuscitare, nici când l-a preluat pe Patrick Ekeng şi nici în ambulanţă, deşi acesta era în fibrilaţie ventriculară, anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a fotbalistului. Raportul medico-legal a arătat că moartea lui Ekeng a fost cauzată de o fibrilaţie ventriculară, apărută pe fondul unei patologii cardiace preexistente, asociată cu anomalii coronariene.

”Mai mult decât atât, deşi pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanţei, a fost confirmată fibrilaţia ventriculară în care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duţă Elena-Mihaiela nu a iniţiat nici de această dată manevre de resuscitare potrivit protocoalelor medicale aplicabile în cazul intervenţiei medicale de urgenţă, asigurând doar predarea acestuia către Unitatea de primiri urgenţe a spitalului unde, în ciuda manevrelor de resuscitare iniţiate, nu s-a mai putut asigura supravieţuirea pacientului”, arată procurorii Parchetului Capitalei.

“Din datele medicale puse la dispoziţie nu rezultă faptul că s-a efectuat protocol de resuscitare cardio-pulmonară prespitalicească. Acordarea de prim ajutor în cazul unui stop cardiac trebuie efectuată cât mai repede, fiecare minut de întârziere duce la o scădere a şanselor de supravieţuire”, au scris legiştii în raportul de necropsie.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, la 26 de ani, la 6 mai 2016. Mijlocașul dinamovist s-a prăbușit pe gazon în minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul, 3-3 scor final, fără să fie lovit. Intrase pe teren de 7 minute. Acesta a decedat la spital, după o oră și 30 de minute de încercări de resuscitare. Ambulanța a intrat pe teren după aproape 3 minute.

Mesaje superbe și originale primite de Gică Hagi cu ocazia zilei de naștere! Ce i-au transmis Contra și Terim. Mesaj ori... FCSB începe să spere la un rezultat istoric în Europa League! Lazio a intrat într-o criză uriașă înainte de venirea la B...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x