Antena Căutare

O "surpriză" de milioane de dolari, descoperită în curtea unui fermier: „Am fost sărac și nu știam ce comoară am în curte.”

Un fermier din Spania a avut parte de o surpriză inedită,când a descoperit că o piatră ciudată care se afla în curtea lui de mai bine de 30 de ani, valorează nu mai puțin de 5.3 milioane de dolari.

Timp de 30 de ani, bărbatul a deținut o piatră ciudată, fără să știe ce reprezintă de fapt. În ziua în care a aflat, a fost șocat să descopere că deținea o adevărată comoară, scrie DailyMail.co.uk

Fermierul spaniol avea piatra în grădină de mai bine de 30 de ani. Doaă că aparent banala piatră s-a dovedit a fi a fi un meteorit în valoare de cel puțin 5.3 milioane de dolari.

Fermierul a făcut descoperirea valorii din grădina sa, după ce a urmărit un documentar difuzat la televizor despre meteoriți. El a văzut asemănarea și a luat legătura cu geologul Juan Carlos Gutierrez Marco pentru a-i confirma ipoteza.

După mai multe analize, s-a dovedit a fi un meteorit din perioada preistorică, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid, căzut după impactul cu Terra.

Obiectul a fost estimat la peste 5.3 milioane de dolari, după cum informează aceeași sursă.

„Am fost sărac și nu știam ce comoară am în curte.”, a spus norocosul bărbat.

Astfel de meteoriți au mai fost găsiți în anii ’50 în Granada și Zaragoza.

Meteoritul a fost păstrat de fermier, însă o parte din el, prelevat pentru teste, a fost expus în muzeul Mining din Madrid, alături de o replică a meteoritului în sine. Imediat după ce a aflat valoarea meteoritului, fermierul a anunțat că se gândește să-l vândă.

A precizat, însă, că s-ar putea să fie o vânzare online, dat fiind faptul că a aflat că există o piață de deschidere pentru așa ceva. Până atunci va fi ținut într-un loc sigur și ascuns, scrie sursa.

foto: dailymail.co.uk

O familie cu cinci copii trăiește într-un fost grajd: ”Nu am avut niciodată o casă. De șapte ani stăm aici. Iarna e crun... Plan roșu de intervenție! Elevi intoxicați la Dolj cu substanțe pentru dezinsecție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x