Antena Căutare

Un avion s-a prăbușit în Rusia "Nu există supravieţuitori, toţi pasagerii au murit!”. Tragedia a fost filmată!

62 de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă dimineața după ce un avion al companiei Fly Dubai s-a prăbușit în Rusia.

Un avion s-a prăbușit în Rusia "Nu există supravieţuitori, toţi pasagerii au murit!”. Tragedia  a fost filmată! Galerie
Avion | aljazeera.com

62 de persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă dimineața după ce un avion al companiei Fly Dubai s-a prăbușit în Rusia.

Un avion al companiei Fly Dubai, un Boeing 737-800, cu 62 de persoane la bord, s-a prăbuşit, sâmbătă, la Rostov pe Don, transmite Reuters. Conform Comitetului rus pentru investigaţii, avionul s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Rostov pe Don.

UPDATE 2: Fost director de securitate aeronautică: Cauza accidentului aviatic din Rusia este eroare de pilotaj

Fostul director pentru securitate aeronautică Tarom, Valentin Duţă, a explicat sâmbătă că principala cauza a accidentului aviatic din Rusia este eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile.
"Cauza este o eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile. El a venit o dată la aterizare şi a ratat. Ratarea este o procedura absolut normală. Si-a dat seama că nu e în regulă pe pistă şi a plecat. Apoi a venit din nou la aterizare. Daca era un tip deştept, ar fi plecat pe aeroportul de rezervă. Probabil s-a încăpăţânat să aterizeze aici. A venit dezaxat pe o aripă, iar vântul l-a întors. Aripa era ruptă iar combustibilul a ieşit pe pistă. Este greşeală umană, de pilotaj, pe fondul vremii nefavorabile. Piloţii nu pot fi împărţiţi în două categorii, de vreme bună şi de vânt. El nu era sigur pe el. Boiengul este un avion mare, puternic. Întotdeauna, când se întâmplă un accident de natura asta, unul dintre cei care participă la anchetă este constructorul. Aici vorbim despre un constructor american” a
declarat pentru Mediafax Valentin Duţă, fost director de securitate aeronautică al TAROM.

Comitetul rus de anchetă a anunţat sâmbătă că examinează pista unei erori de pilotare sau a unei defecţiuni tehnice drept principalele cauze ale prăbuşirii avionului în sudul Rusiei, în urma căreia au murit 62 de persoane.

"În prezent analizăm două ipoteze principale în legătură cu prăbuşirea avionului la Rostov-pe-Don, şi anume o eroare de pilotare în contextul deteriorării condiţiilor meteorologice sau o eroare tehnică", a declarat pentru Interfax Oksana Kovrijnaia, o reprezentantă a Comitetului.

UPDATE 1: Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat sâmbătă că ajutorarea rudelor persoanelor care au murit în urma prăbuşirii unui avion în sudul Rusiei constituie o prioritate, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters online.


"Şeful statului a spus că principalul lucru acum este să se lucreze cu familiile şi apropiaţii celor care au murit", a declarat Peskov, citat de agenţiile ruse.

Comitetul rus de anchetă a anunţat sâmbătă că examinează pista unei erori de pilotare sau a unei defecţiuni tehnice drept principalele cauze ale prăbuşirii avionului în sudul Rusiei, în urma căreia au murit 62 de persoane.

Vladimir Putin

"În prezent analizăm două ipoteze principale în legătură cu prăbuşirea avionului la Rostov-pe-Don, şi anume o eroare de pilotare în contextul deteriorării condiţiilor meteorologice sau o eroare tehnică", a declarat pentru Interfax Oksana Kovrijnaia, o reprezentantă a Comitetului.

Pe de altă parte, autorităţile de la Dubai au anunţat naţionalităţile victimelor, precizând că este vorba despre 44 de ruşi, opt ucraineni, doi indieni şi un uzbek, relatează AP.

Biroul de presă al emiratului Dubai a prezentat condoleanţe apropiaţilor victimelor din partea Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Întreaga federaţie de şapte emirate transmite "cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor, Guvernului şi poporului rus", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de birou. Cei şapte membri ai echipajului se află printre victime.Biroul de presă al Dubaiului se află în subordinea conducătorului emiratului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este totodată premierul EAU. Compania aeriană low-cost FlyDubai a anunţat sâmbătă dimineaţa, într-un comunicat, că nu există supravieţuitori în urma prăbuşirii aeronavei.

Localitatea pe raza căreia s-a produs tragedia


"Potrivit datelor preliminare, la bord se aflau 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului. Toţi au murit", se precizează într-un comunicat al comitetului. Aparatul mai făcuse, în utlimele 24 de ore, încă două curse Dubai - Kiev şi retur, relatează presa rusă.
Aceeaşi sursă menţionează că membrii echipajului erau din Emiratele Arabe Unite. De asemenea, printre pasageri se aflau un cetăţean indian, trei ucraineni şi o persoană din Tadjikistan.

Monitorizarea aparatului de zbor și a traseului


Presa rusă mai notează că, înaintea prăbuşirii avionului Fly Dubai. alte două zboruri programate să aterizeze la Rostov pe Don - o cursă de la Praga şi una de la Moscova - au fost trimise către aeroportul din Krasnodar, iar o cursă de la Istanbul a fost nevoită să se întoarcă din cauza vremii nefavorabile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările


Acesta ar putea fi momentul prăbușiirii, însă clipul nu a fost confirmat.

Cea mai recentă tragedie aviatică: în pădurea amazoniană din Ecuador

22 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi după ce un avion al armatei ecuadoriene s-a prăbuşit în pădurea amazoniană. Soldaţii de la bordul aeronavei, care au fost ucişi în incident, urmau să efectueze sărituri cu paraşuta, scrie BBC.

”Nu există supravieţuitori. Suntem solidari cu familiile victimelor şi cu forţele armate. Este o tragedie”, a transmis preşedintele Ecuadorului Rafael Correa. La bordul aeronavei se aflau 19 soldaţi, un mecanic şi doi piloţi, iar cauza accidentului rămâne necunoscută. Ministrul Apărării Ricardo Patino şi forţele de intervenţie s-au deplasat la locul prăbuşirii pentru a recupera corpurile soldaţilor din pădurea amazoniană.

Surse: Reuters/ Aljazeera

HOROSCOP: Peștii au de luat o decizie importantă astăzi... România s-a cutremurat din nou! Timiș, „zguduit” la propriu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x