Antena Căutare

ANM a emis un Cod Roșu de inundații. Vremea face ravagii în țara noastră. Ce zone sunt vizate

Vremea s-a dezlănțuit în ultima perioadă pe teritoriul țării noastre, iar acumulările de apă rezultate în urma ploilor torențiale prezintă un risc major de inundații. Care sunt zonele afectate.

inundatii
Meteorologii anunță că precipitațiile importante cantitativ vor cădea și în zilele următoare, în zona de vest a țării | Pixabay/Captură Video

Meteorologii au emis un cod roșu de inundații, valabil pentru mai multe localități. Iată ce zone sunt afectate!

Ploile au făcut ravagii în mai multe zone ale României. Reșița a fost printre cele mai afectate orașe, acolo unde a fost „potop” după o ploaie torențială. Apa de pe versanți a curs la vale și a „măturat” totul în cale, iar mai multe autoturisme au fost purtate de torenți și s-au izbit unele de altele. Imaginile de la fața locului au făcut înconjurul rețelelor de socializare.

Citește și: Alertă ANM! Cod Portocaliu de ploi torenţiale şi grindină. Vremea se schimbă brusc în țară. Ce județe sunt afectate

Ploile au făcut prăpăd pe teritoriul țării noastre

Potrivit informațiilor, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a mobilizat chiar și personalul liber pentru a putea face față solicitărilor de pe teren. Mai multe străzi au fost inundate după o ploaie care a durat doar 30 de minute.

Mai multe localități din România, din vestul țării, au trecut prin situații similare, iar zeci de mașini au fost purtate de viituri. Oamenii au privit neputincioși cum apele le-au inundat gospodăriile. În localitatea Păiușeni, două persoane au fost surprinse în mijlocul apelor, iar salvatorii au acționat rapid pentru a le duce la loc sigur, informează Digi24.

A fost emis un Cod Roșu de inundații

Ploile torențiale şi furtunile au lovit mai multe regiuni din ţară. Un cod roşu de inundaţii a fost emis pentru râul Pogăniş şi afluenţii din Caraş Severin. În urma acestora, pompierii acționează pentru evacuarea mai multor gospodării.

„La nivelul județului Caraș-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situației actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate. În momentul de față, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița acționează în mai multe locații din municipiu și cartierele aparținătoare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.(...)

Până în prezent nu sunt persoane în pericol. Având în vedere ca am avut mai multe solicitări referitoare la un baraj rupt, vă comunic faptul ca la nivelul municipiului Reșița nu sunt baraje în pericol“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Semenic Caraș-Severin, potrivit reper24.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Risc de inundații și în zilele următoare. Ce zone sunt vizate

Precipitații importante cantitativ vor cădea și în zilele următoare, anunță meteorologii. Atenționarea generală este dublată și de avetizări cod portocaliu de precipitații. Au fost șase zile la rând cu atenționări care vizau vestul țării, iar în următoarele două zile, ploile se vor concentra tot pe partea de vest sud-vest a țării - Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei.

În aceste zone se așteaptă și în zilele următoare ploi torențiale însoțite de frecvente descărcari electrice, grindină și posibil intensificări ale vântului și chiar vijelii.

Au fost emise încă 7 avertizări de cod portocaliu care au vizat mai multe județe din partea de vest a țării, inclusiv în zona Vâlcea, care este sub alertă de ploi torențiale.

Instabilitatea atmosferică accentuată s-a manifestat însă pe zone restrânse din țară, fără se se înregistreze cantități mari pe suprafețe extinse.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Alertă ANM! Cod Portocaliu de ploi torenţiale şi grindină. Vremea se schimbă brusc în țară. Ce județe sunt afectate... Prognoza meteo 31 mai 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x