Antena Căutare

Imagini apocaliptice în România! ANM a emis încă o avertizare meteo. Zăpada a depășit un metru în unele zone și continuă să ningă

România se află sub avertizări de vreme rea, asta pentru că meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele ore, iar veștile sunt tot mai rele. Ninsorile nu se opresc și, mai mult, cantitățile de zăpadă vor fi extrem de mari în unele zone. Imaginile surprinse în urmă cu scurt timp, în care se pot observa autoturismele înghițite de nămeți, par apocaliptice.

România se află sub avertizări de vreme rea, asta pentru că meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele ore, iar veștile sunt tot mai rele. Ninsorile nu se opresc și, mai mult, cantitățile de zăpadă vor fi extrem de mari în unele zone. Imaginile surprinse în urmă cu scurt timp, în care se pot observa autoturismele înghițite de nămeți, par apocaliptice.

Pericolul cel mai mare de producere a avalanşelor este în munţii Făgăraş, în zona Bâlea. Acolo, stratul de zăpada ajunge la aproape un metru şi jumătate la această oră.

Strat de zăpadă de un metru și jumătate la Bâlea Lac

Oricum la altitudini de peste 2000 de metri, riscul de căderi de zăpadă este foarte mare. Astfel, la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina. Pentru a preveni accidentele, accesul turiştilor a fost interzis pe traseele superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Fagăraşului din judeţul Sibiu. Şi în munţii Bucegi, riscul de avanşă este major, de gradul patru pe o scară de la 1 la cinci.

Pericol de căderi masive de zăpadă este şi în Ceahlău

O avalanşă de mici dimensiuni a avut deja loc în apropiere de Cabana Dochia, din fericire aceasta nu a făcut victime. Cum spuneam, zăpada nu este deloc stabilă şi a căzut în cantităţi foarte mari, aşa că salvamontiştii ne avertizează să nu ne aventurăm pe trasee montane. Turiştii care sunt deja în staţiuni sunt sfătuiţi să rămână în raza pârtiilor de schi pregătite de cabanieri şi să nu meargă pe traseele închise. Înainte să plece pe cele încă circulabile, sunt rugaţi să anunţe înainte deplasarea la Salvamont Acolo, stratul de zăpada ajunge la aproape un metru şi jumătate la această oră. Oricum la altitudini de peste 2000 de metri, riscul de căderi de zăpadă este foarte mare. Astfel, la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina.

Pentru a preveni accidentele, accesul turiştilor a fost interzis pe traseele superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Fagăraşului din judeţul Sibiu. Şi în munţii Bucegi, riscul de avanşă este major, de gradul patru pe o scară de la 1 la cinci. Pericol de căderi masive de zăpadă este şi în Ceahlău.

Ninsorile au făcut PRĂPĂD în țară! Este stare de alertă: s-au mobilizat echipamente cumpărate în caz de cutremur devasta... ANM a prelungit codul galben de vreme rea. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x