Antena Căutare

Avertizare meteo. Un val de aer polar va ajunge în România. Ce temperaturi se vor resimți pe teritoriul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo, anunțând un val de aer polar ce va ajunge în țara noastră. Iată ce temperaturi se vor resimți pe teritoriul României.

colaj foto vreme
Avertizare meteo din partea ANM. Un val de aer polar va ajunge în România. | Shutterstock

Meteorologii au anunțat un val de aer polar care va ajunge în țara noastră, iar maximele nu vor depăși astfel intervalul 10-15 grade Celsius pe teritoriul României, în perioada următoare. Vremea se răcește după temperaturile record înregistrate recent, ajunând la valorile normale pentru această perioadă, sau chiar și mai scăzute.

Citește și: Prognoza meteo 14 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Un val de aer polar va ajunge în România. Ce temperaturi se vor resimți pe teritoriul țării

„De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub normă pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, potrivit Antena 3.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 4 și minus 3 grade Celsius în depresiunile intramontane. Pe litoral, minimele vor fi de 9 grade Celsius.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice acestei perioade. La începutul zilei și în perioada serii și a nopții, pot exista condiții de ceață.Temperatura maximă va fi cuprinsă între 12 și 14 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius.

Citește și: Vremea de Sf. Andrei și de 1 Decembrie. Cum arată prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Cum va fi vremea marți, 15 noiembrie 2022

Și marți, 15 noiembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei în care ne aflăm, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile vestice și nord-vestice, dar local cu nebulozitate și pe spații mici cu ceață – în prima parte a zilei și noaptea – în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade Celsius în mod majoritar.

În Bucureşti, în prima parte a zilei în special, va fi nebulozitate joasă persistentă, apoi cerul va deveni variabil, ulterior fiind semnalate și condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 2 și 4 grade Celsius.

Vezi cum va fi vremea azi în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 14 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 15 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x